Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Θερινή ραστώνη στη Wall Street

Οριακές οι μεταβολές στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τους επενδυτές να εξετάζουν τα νέα δεδομένα από το μέτωπο της απασχόλησης και να ελπίζουν σε πιο ήπια σύσφιξη από την Fed. Μικρή ανάκαμψη στις τιμές του πετρελαίου.

Θερινή ραστώνη στη Wall Street

Σε αναζήτηση κατεύθυνσης βρίσκεται η Wall Street στη σκιά της χθεσινής γνωστοποίησης των πρακτικών από την προηγούμενη συνεδρίαση της Fed αλλά και των σημερινών στοιχείων από το μέτωπο της απασχόλησης που δείχνουν μείωση των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας, πρώτη φορά εδώ και τρεις εβδομάδες.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση μόλις 0,15%, ενώ ο S&P 500 ενισχύεται κατά 0,08% και ο Nasdaq κατά 0,16%.

Οι επενδυτές συνέχισαν να παρακολουθούν τα αποτελέσματα εταιρειών λιανικής για να διαπιστώσουν την κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι καταναλωτές. Οι μετοχές της Kohl υποχώρησαν σήμερα στις προ συνεδρίασης συναλλαγές αφού η εταιρεία κατέβασε τις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα.

Τα swaps που συνδέονται με τις ημερομηνίες συνεδρίασης της Fed έδειξαν χαμηλότερες πιθανότητες για αύξηση 75 μονάδων βάσης τον επόμενο μήνα. Οι προσδοκίες για πιο αργή σύσφιξη της πολιτικής έχουν ήδη συμβάλει σε άλμα 12% των παγκόσμιων μετοχών από τα χαμηλά του Ιουνίου. Το ερώτημα είναι αν αυτό είναι πολύ αισιόδοξο.

Οι αποδόσεις των ομολόγων υποχώρησαν καθώς οι επενδυτές ανέλυσαν τα στοιχεία στα πρακτικά της τελευταίας συνεδρίασης της Fed. Το δολάριο παρουσιάζει οριακές διακυμάνσεις. Το επιτόκιο των διετών treasuries, τα πιο ευαίσθητα στις κινήσεις της Fed, υποχώρησε 3 μονάδες βάσης.

Το αργό πετρέλαιο κινήθηκε ανοδικά μετά την πίεση των τελευταίων ημερών. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του West Texas Intermediate διαπραγματεύονται πάνω από τα 89 δολάρια το βαρέλι.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v