Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Κέρδη στο αμερικανικό χρηματιστήριο μετά από τρεις πτωτικές συνεδριάσεις. Στο 3,11% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Επιμένει ανοδικά η τιμή του πετρελαίου. Οριακά υψηλότερα το δολάριο.

Επέστρεψαν οι αγοραστές στη Wall Street

Θετικό πρόσημο στη Wall Street εν αναμονή της ομιλίας του επικεφαλής της Fed, Τζέρομ Πάουελ στο Τζάκσον Χολ την Παρασκευή.

Νωρίτερα, ο Κεντρικός Τραπεζίτης της Μινεάπολης, Neel Kashkari, επανέλαβε τη δέσμευση της Fed να θέσει υπό έλεγχο τον πληθωρισμό μέσω της σύσφιξης της νομισματικής πολιτικής και δήλωσε ότι ο μεγαλύτερός του φόβος είναι μήπως υποτιμηθεί το πρόβλημα των διαρκών πιέσεων στις τιμές των αγαθών.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,19% ή 61 μονάδες στις 32.970, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,30% στις 4,140 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,41% στις 12.431 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Salesforce (+2,7%) και Boeing (+2,1%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Dow (-2,5%) και Walgreens Boots (-1,8%)

«Οι αγορές θα παραμείνουν σε θολά νερά μέχρις ότου ο επικεφαλής της Fed Τζέρομ Πάουελ μιλήσει την Παρασκευή στο Τζάκσον Χολ», σημείωσε ο Edward Moya της Oanda. «Δυσκολεύεται να πείσει τις αγορές ότι είναι άνετος με τη σύσφιξη της νομισματικής πολιτικής και με τον κίνδυνο της ύφεσης. Η οικονομία ήδη επιβραδύνεται αλλά είναι νωρίς για την Fed να δώσει σήμα για λιγότερο επιθετική νομισματική πολιτική».

Στο μεταξύ, υψηλότερα κινήθηκαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το 10ετές να ενισχύεται κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,11% και το 2ετές να σημειώνει άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης στο 3,38%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 94,89 δολ. και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα για δεύτερη σερί μέρα, τούτη τη φορά κατά 0,1% στα 1.761 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε οριακά σε σχέση με το ευρώ, στο 0,9965 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v