Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Σε ανοδική τροχιά επέστρεψε το αμερικανικό χρηματιστήριο μετά την πτώση της Τετάρτης. Στο 2,87% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 90 δολ. το πετρέλαιο. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένη άνοδος στη Wall Street

Θετικό πρόσημο στη Wall Street μετά την πτώση στις αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ειδικότερα, τα αιτήματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000 την εβδομάδα που έληξε στις 13 Αυγούστου, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας. Η μέση εκτίμηση σε έρευνα του Bloomberg με οικονομολόγους μιλούσε για 264.000 αιτήσεις.

Η πτώση των αιτήσεων υποδηλώνει ακόμα υγιή αγορά εργασίας, καθώς οι εταιρείες προσπαθούν να προσελκύσουν και να διατηρήσουν εργαζομένους εν μέσω παρατεταμένων ελλείψεων. Ωστόσο, αρκετοί είναι και οι εργοδότες που απολύουν προσωπικό ή παγώνουν τις προσλήψεις λόγω οικονομικής αβεβαιότητας, η οποία θα μπορούσε να συνεχιστεί καθώς η Federal Reserve ακολουθεί μια επιθετική πορεία αυξήσεων των επιτοκίων.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,06% ή 18 μονάδες στις 33.999, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,23% στις 4,283 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,21% στις 12.965 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Cisco Systems (+5,9%) και Chevron (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Walgreens Boots (-5,5%) και Verizon (-2,5%).

Στο εταιρικό μέτωπο, μικτές εντυπώσεις άφησαν και τα αποτελέσματα β’ τριμήνου της Kohl’s καθώς μπορεί οι πωλήσεις να ανήλθαν στα 4,09 δισ. δολάρια έναντι 3,95 δισ. που προέβλεπαν οι αναλυτές ωστόσο τα προσαρμοσμένα κέρδη ανά μετοχή υποχώρησαν στo 1,11 δολ., κάτω από τις εκτιμήσεις της αγοράς.

Στο μεταξύ παραμένει ο απόηχος από τη χθεσινή δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας συνεδρίασης της Fed.

Όπως σημειώνει ο αναλυτής της Wells Fargo, Scott Wren, «τα πρακτικά δεν μας άλλαξαν γνώμη. Θεωρούμε πιθανή μια αύξηση 75 μονάδων βάσης τον Σεπτέμβριο και ακόμα περισσότερες αυξήσεις μέχρι το τέλος του έτους».

Παράλληλα, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων με το 10ετές να κινείται χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 2,87% και το 2ετές να σημειώνει πτώση πέντε μονάδων βάσης στο 3,22%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 2,7% στα 90,50 δολ./βαρέλι ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 0,3% στα 1.771 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε άνοδο 0,8% έναντι του ευρώ στο 1,0099 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v