Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πιέσεις στη Wall Street με τον Nasdaq στο επίκεντρο

Επανήλθαν οι ανησυχίες για μελλοντικές γρήγορες κινήσεις της Fed σε ότι αφορά τα επιτόκια. Πτωτικά κινείται το σύνολο των δεικτών στη Wall Street. Ανεβαίνει το δολάριο και οι αποδόσεις των treasuries. Χτυπήματα για το Bitcoin.

Πιέσεις στη Wall Street με τον Nasdaq στο επίκεντρο

Πτωτικά κινούνται οι βασικοί δείκτες της Wall Street με αποτέλεσμα να κινδυνεύει να τερματιστεί το ανοδικό σερί τεσσάρων εβδομάδων που προηγήθηκε. Τις μεγαλύτερες πιέσεις υφίσταται ο Nasdaq καθώς με πτώση 1,9% κινείται στις 12.710 μονάδες. Ο S&P 500 χάνει 1,3%, στις 4.228 μονάδες, ενώ ο Dow Jones κινείται στις 33.701 μονάδες με απώλειες 0,87%. 

Υπενθυμίζεται ότι ο S&P 500 προ της σημερινής συνεδρίασης βρίσκονταν μόλις 0,08% υψηλότερα σε επίπεδο εβδομάδας και ο Dow Jones 0,7%. 

Η ημέρα στερείται σημαντικών οικονομικών δημοσιεύσεων για την οικονομία των ΗΠΑ, αφήνοντας τους επενδυτές να ασχοληθούν με τα σχόλια από αξιωματούχους της Federal Reserve.

Οι αποδόσεις των ομολόγων ανεβαίνουν καθώς οι επενδυτές επέστρεψαν στην άποψη ότι οι μεγάλες αυξήσεις των επιτοκίων της Fed δεν έχουν τελειώσει. Η απόδοση του 10ετους treasury είναι στο 2,955% αυξημένη κατά 5 μονάδες βάσης και αυτή του διετούς στο 2,913%.

Ο πρόεδρος της Fed του Σεντ Λούις Τζέιμς Μπούλαρντ δήλωσε στη Wall Street Journal ότι θα «κλίνει προς» μια αύξηση 75 μονάδων βάσης στην επόμενη συνεδρίαση της κεντρικής τράπεζας στις 20-21 Σεπτεμβρίου. 

Τα στοιχεία αυτή την εβδομάδα αποκάλυψαν σταθερές λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ αλλά και απογοητευτικά αποτελέσματα από ορισμένους μεγάλους λιανοπωλητές, όπως η Target και η Kohl's KSS. Χθες Πέμπτη δημοσιοποιήθηκαν στοιχεία που έδειξαν ότι οι αιτήσεις για εβδομαδιαία επιδόματα ανεργίας μειώθηκαν κατά 2.000 σε 250.000, δεν υπάρχουν δηλαδή ενδείξεις για μαζικές απολύσεις.

Ο δείκτης δολαρίου του Bloomberg κινείται για εβδομαδιαία κέρδη 2% έχοντας σημειώσει κέρδη τις πέντε από τις έξι τελευταίες ημέρες.

Οι τιμές του αργού με αυτή του West Texas Intermediate να βρίσκεται στα 88,65 δολάρια το βαρέλι, ενώ του Brent στα 94,55 δολάρια το βαρέλι.

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν, με τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Δεκεμβρίου για το πολύτιμο μέταλλο να χάνουν 0,4%, στα 1.763,30 δολάρια η ουγγιά.

Το Bitcoin χάνει 8% στα 21.440 δολάρια και κινείται προς τη μεγαλύτερη πτώση εδώ και δύο μήνες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v