Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, που οδεύουν για τη δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. Στο 3,53% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει ο χρυσός. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ.

Τρίτη ημέρα απωλειών στη Wall Street

Χαμηλότερα κινείται η αμερικανική αγορά για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση καθώς οι επενδυτές συνεχίζουν να ξεφορτώνονται μετοχές, εν μέσω ανησυχιών ότι οι αυξήσεις επιτοκίων από τη Fed θα οδηγήσουν την οικονομία σε ύφεση την ερχόμενη χρονιά. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 1,03% στις 32.866 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,12% χαμηλότερα στις 10.690 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει πτώση 1,27% στις 3.846 μονάδες.

Τα στοιχεία της Πέμπτης που έδειξαν ότι οι λιανικές πωλήσεις υποχώρησαν 0,6% τον Νοέμβριο ενίσχυσαν τους φόβους των επενδυτών ότι η καταναλωτική εμπιστοσύνη επιβραδύνεται λόγω της ανόδου του πληθωρισμού. 

Οι δείκτες οδεύουν σε δεύτερη διαδοχική εβδομαδιαία πτώση. O S&P 500 καταγράφει απώλειες 1% για την εβδομάδα και 4,5% από την αρχή του μήνα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο βουτάει 3,2% στα 73,5 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,25% στα 1.792 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και του γεν, ενώ διολισθαίνει έναντι της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,062 δολ./ευρώ. 

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης υψηλότερα στο 3,53%.

Στο ταμπλό, οι μετοχές των και Caterpillar υποχωρούν πάνω από 1%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v