Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε θετικό έδαφος γυρίζει ο Nasdaq ενώ Dow Jones και S&P 500 περιορίζουν τις απώλειες. Στο 3,75% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για το αργό. Βουτάει 1% ο χρυσός.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη μετά την αναπάντεχα ισχυρή μέτρηση για τις λιανικές πωλήσεις τον Ιανουάριο εντείνει τις ανησυχίες ότι η Fed θα προχωρήσει σε νέες επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων.

Ο Dow Jones υποχωρεί 0,3% στις 33.990 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,27% υψηλότερα στις 11.992 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,17% στις 4.129 μονάδες. 

Οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άλμα 3% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο τους τελευταίους 22 μήνες. Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι θα ενισχυθούν κατά 2%. Toν Δεκέμβριο οι λιανικές πωλήσεις είχαν καταγράψει πτώση 1,1%.

Εξαιρουμένων των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι λιανικές πωλήσεις κινήθηκαν 2,6% υψηλότερα, έναντι προβλεπόμενης ανόδου 0,9%.

«Η ανθεκτικότητα της αγοράς εργασίας είναι ο βασικός λόγος που οι καταναλωτές συνεχίζουν να ξοδεύουν και για όσο καιρό θα ισχύει αυτό, ο πληθωρισμός θα επιμένει», τόνισε ο Κρις Ζακαρέλι, CIO για την Independent Advisor Alliance σε σημείωμα την Τετάρτη. «Η Fed θα πρέπει να αυξήσει περαιτέρω τα επιτόκια και να τα κρατήσει εκεί για μεγαλύτερο διάστημα από ό,τι αναμένουν οι επενδυτές και αυτό θα προκαλέσει σημαντική μεταβλητότητα στις αγορές», πρόσθεσε.  

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 0,8% στα 78,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός πραγματοποιεί βουτιά 1,01% στα 1.847 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο 1,067 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,75%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v