Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street μετά τον Πάουελ

Σε αρνητικό έδαφος γυρίζουν οι δείκτες μετά την προειδοποίηση Πάουελ για πιο επιθετικές αυξήσεις επιτοκίων. Πτώση πάνω από 1,5% για Dow Jones. Στο 3,95% η απόδοση του 10ετούς. Πάνω το δολάριο, βουτιά για τον χρυσό. Βαριές απώλειες στο αργό.

Υποχωρεί η Wall Street μετά τον Πάουελ

Διαγράφουν τα αρχικά ήπια κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη μετά το «σήμα» Πάουελ ότι η Fed μπορεί να χρειαστεί να προχωρήσει σε μεγαλύτερες και ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων. 

O Dow Jones υποχωρεί 1,7% στις 32.851 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,71% χαμηλότερα στις 11.593 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 1,2% στις 3.999 μονάδες. 

 Η Fed πιθανότατα θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια περισσότερο από ό,τι αναμενόταν μετά τα τελευταία στοιχεία για την οικονομία και τον πληθωρισμό, τόνισε στην ομιλία του στο Κογκρέσο ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Τζερόμ Πάουελ.

Ο κ. Πάουελ υπογράμμισε ότι η Fed είναι έτοιμη να κινηθεί με μεγαλύτερα βήματα συνολικά αν το «σύνολο» των εισερχόμενων πληροφοριών καταδείξει ότι απαιτούνται πιο αυστηρά μέτρα για τον έλεγχο του πληθωρισμού.«Τα τελευταία οικονομικά στοιχεία ήταν πιο ισχυρά από ό,τι αναμενόταν, το οποίο σημαίνει ότι το τελικό επίπεδο στο οποίο θα φτάσουν τα επιτόκια θα είναι πιθανότατα υψηλότερο από ό,τι αναμενόταν προηγουμένως» σημείωσε. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Apple διολισθαίνει 0,08%. Η Goldman Sachs ξεκίνησε την κάλυψη της μετοχής του τεχνολογικού κολοσσού θέτοντας σύσταση «buy».

Η μετοχή της Meta ενισχύεται 2,4% μετά το δημοσίευμα του Bloomberg που ανέφερε ότι η εταιρεία του Μαρκ Ζούκερμπεργκ ετοιμάζει χιλιάδες απολύσεις. 

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου διολισθαίνει 3,7% στα 77,4 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 1,9% στα 1.817 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,065 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,95%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v