Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Σε θετικό έδαφος οι δείκτες, με τον Nasdaq να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%. Στο 3,6% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το δολάριο έναντι του ευρώ. Ισχυρές απώλειες για τον χρυσό.

Ανοδος στη Wall Street με τεχνολογική ώθηση

Υψηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τετάρτη, καθώς μετριάζονται οι ανησυχίες για τον τραπεζικό τομέα και ενώ το ράλι στις κινεζικές τεχνολογικές μετοχές ενίσχυσε το επενδυτικό κλίμα.

O Dow Jones σημειώνει άνοδο 0,7% στις 32.609 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,3% υψηλότερα στις 11.861 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει κέρδη 0,96% στις 4.010 μονάδες. 

Την Τρίτη, οι δείκτες έκλεισαν με οριακές απώλειες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης επικείμενων πωλήσεων κατοικιών, με βάση τα υπογεγραμμένα συμβόλαια, κινήθηκε 0,8% υψηλότερα στο υψηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο. Οικονομολόγοι που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters είχαν προβλέψει ότι τα συμβόλαια θα μειώνονταν κατά 2,3%.

Στα εμπορεύματα, η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύεται 1,06% στα 73,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,45% στα 1.963 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,08 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 3 μονάδες βάσης υψηλότερα, στο 3,6%.

Στο ταμπλό, οι τραπεζικές μετοχές κινούνται υψηλότερα, με το ETF περιφερειακών τραπεζών SPDR S&P Regional Banking ETF να σημειώνει άνοδο πάνω από 1%.

Κέρδη καταγράφουν και οι μετοχές των τεχνολογικών κολοσσών. Ειδικότερα, η Apple σημειώνει άνοδο 1,3% και η Microsoft 1,4%.

Άλμα 3,5% πραγματοποιεί η Intel, το μεγαλύτερο από τις 30 μετοχές του Dow Jones.

Ράλι πάνω από 5% σημειώνει η μετοχή της Micron.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v