Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τραπεζικά κέρδη στη Wall Street

Τρίτη σερί άνοδος για Dow Jones και S&P500 με τις τράπεζες να κερδίζουν τις εντυπώσεις. «Άλμα» 53,7% για την First Citizen BancShares. Στο 4% επέστρεψε η απόδοση του 2ετούς ομολόγου. Πάνω από τα 72 δολ. το πετρέλαιο. Υποχώρησε το δολάριο.

Τραπεζικά κέρδη στη Wall Street

Ανοδικά κινήθηκαν οι τραπεζικές μετοχές στη Wall Street μετά την εξαγορά της Silicon Valley από την First Citizens BancShares.

Η συμφωνία περιλαμβάνει την αγορά περιουσιακών στοιχείων της SVB περίπου 72 δισ. δολαρίων σε τιμή χαμηλότερη κατά 16,5 δισ. δολ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,6% ή 194 μονάδες στις 32.432, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,17% στις 3.977 μονάδες ενώ o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,47% στις 11.768 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΙΒΜ (+3,7%) και JP Morgan (+3,4%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Nike (-1,8%) και Microsoft (-1,2%).

Η ανακοίνωση της εξαγοράς της Silicon Valley καθησύχασε τις ανησυχίες των επενδυτών για τον τραπεζικό κλάδο στις ΗΠΑ με τον δείκτη των περιφερειακών τραπεζών να κερδίζει 0,9% και τις μετοχές των First Citizen Bank και First Republic Banκ να καταγράφουν «άλμα» 53,7% και 12% αντίστοιχα.

Χθες, τo Bloomberg είχε μεταδώσει ότι οι αρχές των ΗΠΑ εξετάζουν το ενδεχόμενο να επεκτείνουν τη διευκόλυνση δανεισμού έκτακτης ανάγκης σε τράπεζες, ούτως ώστε να δώσουν περισσότερο χρόνο στη First Republic Bank για να ενισχύσει τον ισολογισμό της.

«Οι Goldman Sachs, JPMorgan και Fidelity Investments είναι οι μεγαλύτεροι κερδισμένοι, από επενδυτές που διοχετεύουν μετρητά στα money market funds της Αμερικανικής Αγοράς τις τελευταίες δύο εβδομάδες, καθώς η κατάρρευση δύο Περιφερειακών Τραπεζών των ΗΠΑ και η συμφωνία διάσωσης για την Credit Suisse δημιούργησαν ανησυχίες για την ασφάλεια των καταθέσεων. Περισσότερα από $273 δισ. έχουν πλημμυρίσει μέχρι στιγμής τα αντίστοιχα funds τον Μάρτιο», σύμφωνα με τον Πάροχο δεδομένων, EPFR.

Στο μεταξύ, ανοδικά γύρισαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων μετά από τρεις μέρες πτώσης καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά 14 μονάδες βάσης στο 3,51% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά 23 μονάδες βάσης στο 4,01%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 5,1% στα 72,81 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού υποχώρησε 1,5% στα 1.953 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0796 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v