Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με πτώση Nasdaq πάνω από 1%. Βουτιά 43% για τη μετοχή της First Republic. Στο 3,42% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Οριακές κινήσεις για χρυσό. Απώλειες για το αργό. Ενισχύεται το δολάριο.

Υποχωρεί η Wall Street με τα αποτελέσματα στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές «χωνεύουν» τα αποτελέσματα τριμήνου των εισηγμένων, με την αποκάλυψη της First Republic για φυγή καταθέσεων 100 δισ. δολαρίων να επαναφέρει τις ανησυχίες για τις τράπεζες.

Ο Dow Jones κινείται 0,4% χαμηλότερα στις 33.717 μονάδες, ο Nasdaq υποχωρεί 1,1% στις 11.900 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,88% στις 4.100 μονάδες.

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, οι τιμές των κατοικιών στις ΗΠΑ τον Φεβρουάριο αυξήθηκαν, βάζοντας τέλος σε ένα σερί επτά διαδοχικών μηνιαίων απωλειών. Ο δείκτης τιμών κατοικιών S&P CoreLogic Case-Shiller ενισχύθηκε 0,1% τον Φεβρουάριο σε σχέση με τον Ιανουάριο. Σε ετήσια βάση, ο δείκτης σημείωσε άνοδο 4%.

Οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 9,6% τον Μάρτιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 683.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 12 μηνών. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο στις 630.000.

Στο ταμπλό, η μετοχή της First Republic βουτάει πάνω από 40%. Η περιφερειακή τράπεζα ανακοίνωσε ότι οι καταθέσεις της συρρικνώθηκαν πάνω από 40% ή περίπου 100 δισ. δολάρια το πρώτο τρίμηνο του έτους. 

Πτώση 5% σημειώνει η μετοχή της UPS, μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων που ήταν χειρότερα από τις προβλέψεις των αναλυτών. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο διολισθαίνει 1% στα 77,9 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται σταθεροποιητικά στα 1.999 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,104 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς υποχωρεί 6 μονάδες βάσης στο 3,42%.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v