Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street μετά τα macro

Πιέσεις ασκήθηκαν στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τον Dow Jones να υποχωρεί για πέμπτη σερί συνεδρίαση. Στο 3,45% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για πετρέλαιο και χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Συγκρατημένες απώλειες στη Wall Street μετά τα macro

Απώλειες στη Wall Street καθώς η μεγάλη πτώση της καταναλωτικής εμπιστοσύνης εντείνει τις ανησυχίες για πιθανή ύφεση της αμερικανικής οικονομίας.

Ειδικότερα, ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης του πανεπιστημίου του Μίτσιγκαν «βούτηξε» στις 57,7 μονάδες από τις 63,5 τον Απρίλιο.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μικρότερη πτώση, μόλις στις 63 μονάδες.

Ο Dow Jones υποχώρησε μόλις 0,03% ή 8 μονάδες στις 33.300, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,16% στις 4.124 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 0,35% στις 12.284 μονάδες..

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των ΙΒΜ (+1,3%) και Home Depot (+0,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Nike (-2,3%) και JP Morgan (-1,7%).

Στο μεταξύ, ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών ενισχύθηκε 0,6% με τις μετοχές της PacWest ωστόσο να «βουλιάζουν» 8,7%. Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη είχαν ασκηθεί πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες μετά την ανακοίνωση της PacWest ότι μόλις την πρώτη εβδομάδα του Μαΐου είχε χάσει το 9% των καταθέσεων της.

Στο μέτωπο του χρέους, η υπουργός Οικονομικών Τζάνετ Γέλεν είπε ότι το μόνο καλό αποτέλεσμα στην τρέχουσα αντιπαράθεση για την αύξηση του ορίου χρέους των ΗΠΑ είναι να ανεβάσει το Κογκρέσο το ανώτατο όριο.

«Αυτό που πρέπει να δουν οι παγκόσμιες αγορές και τα αμερικανικά νοικοκυριά και επιχειρήσεις είναι ότι έχουμε ένα Κογκρέσο που δεσμεύεται να πληρώσει τους λογαριασμούς», είπε σε συνέντευξή της στην τηλεόραση του Bloomberg.

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά έξι μονάδες βάσης στο 3,45% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 3,99%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI υποχώρησε 1,2% στα 70,04 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 2.019 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,0856 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v