Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες, μετά την «παύση» των διαπραγματεύσεων για το ταβάνι του χρέους. Στο 3,7% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Διολισθαίνει το δολάριο. Κέρδη για αργό και χρυσό. Βουτιά 25% για τη Foot Locker. Πιέσεις στις περιφερειακές τράπεζες.

Αρνητικό γύρισμα στη Wall Street

Διαγράφουν τα κέρδη οι αμερικανικές μετοχές την Παρασκευή, μετά την αποχώρηση των Ρεπουμπλικανών από την προγραμματισμένη συνάντηση με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου για το «ταβάνι» του χρέους.

Ο Dow Jones σημειώνει πτώση 0,38% στις 33.409 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,26% χαμηλότερα στις 12.655 μονάδες, ενώ ο S&P 500 διολισθαίνει 0,2% στις 4.189 μονάδες. 

«Κοιτάξτε, είναι απλά παράλογοι» τόνισε ο Ρεπουμπλικανός Γκάρετ Γκρέιβς, μέλος της διαπραγματευτικής ομάδας για την αύξηση του ορίου του χρέους.  Ο Γκρέιβς ανέφερε ότι οι συνομιλίες είναι σε «παύση» και δεν γνωρίζει αν οι διαπραγματευτές θα συναντηθούν εκ νέου την Πρασκευή ή το Σαββατοκύριακο.«Εκτός και αν είναι πρόθυμοι να έχουν λογικές συζητήσεις για το πως μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά και να κάνουμε το σωστό, δεν θα κάτσουμε εδώ να μιλάμε μεταξύ μας» πρόσθεσε.

Oι δείκτες οδεύουν σε εβδομαδιαία άνοδο. O S&P 500 έχει ενισχυθεί 1,8% από την αρχή της εβδομάδας, o Νasdaq έχει πραγματοποιήσει άλμα 3,3%, ενώ ο Dow Jones έχει κινηθεί 0,7% υψηλότερα. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Foot Locker βουτάει 25% μετά την περικοπή των προβλέψεων για τις πωλήσεις και τα κέρδη τη φετινή χρονιά. 

Χαμηλότερα κινούνται και οι μετοχές των Nike, Adidas και Under Armour.

Πιέσεις ασκούνται στις μετοχές των περιφερειακών τραπεζών, μετά από δημοσιεύμα του CNN που ανέφερε ότι η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, τόνισε στους CEOs αμερικανικών τραπεζών ότι θα χρειαστούν πιθανότατα περισσότερες συγχωνεύσεις.

Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών KWB υποχωρεί 2,8%. H μετοχή της PacWest βουτάει 5%.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,4% στα 72,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει άνοδο 0,2% στα 1.964 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,079 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου καταγράφει άλμα 5 μονάδων βάσης στο 3,7%. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v