Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Σε αρνητικό έδαφος οι δείκτες με τις διαπραγματεύσεις για το ταβάνι του χρέους στο επίκεντρο. Στο 3,54% ενισχύεται η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Απώλειες για τον χρυσό και το αργό.

Υποχωρεί η Wall Street με το βλέμμα στον Λευκό Οίκο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για την κόντρα Ρεπουμπλικανών -Δημοκρατιών και το αδιέξοδο στην αύξηση του ορίου του χρέους. 

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,45% στις 33.200 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 0,16% χαμηλότερα στις 12.345 μονάδες, ενώ ο S&P 500 σημειώνει απώλειες 0,19% στις 4.128 μονάδες.

«Έχουμε το βλέμμα στραμμένο στο Κογκρέσο και τον Λευκό Οίκο για να δούμε πως προχωράνε οι συζητήσεις για το ταβάνι του χρέους στις ΗΠΑ» δήλωσε στο Bloomberg ο Γιακίμ Κλεμέντ, υπεύθυνος επενδυτικής στρατηγικής στη Liberum Capital. «Τώρα που έχουμε μεγαλύτερη ορατότητα όσον αφορά την πολιτική της Fed και είμαστε κοντά στο τέλος του κύκλου αύξησης των επιτοκίων, οι επενδυτές περιμένουν να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο πολιτικό μέτωπο ενόψει της επερχόμενης σεζόν αποτελεσμάτων» πρόσθεσε.

Σήμερα αναμένεται να διεξάγουν συνομιλίες για το ταβάνι του χρέους ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι. Η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ πληρώνουν ήδη το τίμημα για την αποτυχία τους να αυξήσουν το όριο του χρέους και επανέλαβε ότι μπορεί να αδειάσουν τα ταμεία στις αρχές Ιουνίου. 

Από τα οικονομικά νέας της ημέρας, οι λιανικές πωλήσεις ανέκαμψαν από την πτώση του Μαρτίου, καταγράφοντας άνοδο 0,4%. Οι αναλυτές προέβλεπαν άνοδο κατά 0,8%. Εξαιρουμένου του τομέα των αυτοκινήτων και της βενζίνης, οι πωλήσεις ενισχύθηκαν κατά 0,6%.

Η βιομηχανική παραγωγή ενισχύθηκε 0,5% τον Απρίλιο.Οι αναλυτές προέβλεπαν κέρδη 0,1%. Η μεταποιητική παραγωγή πραγματοποίησε άλμα 1% τον Απρίλιο μετά από πτώση 0,8% τον περασμένο μήνα. 

Εν τω μεταξύ, η αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας, Λορέτα Μέστερ, έστειλε «σήμα» ότι η Fed θα συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων.

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο κινείται 0,15% υψηλότερα στα 71,2 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός υποχωρεί 0,43% στα 2.014 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,087 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς καταγράφει άνοδο 3 μονάδων βάσης στο 3,54%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v