Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο χρέος

Συγκρατημένη άνοδος στο αμερικανικό χρηματιστήριο με τις περιφερειακές τράπεζες να κερδίζουν τις εντυπώσεις. «Άλμα» 23,2% για την PacWest. Στο 3,49% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Υψηλότερα πετρέλαιο και χρυσός. Υποχώρησε το δολάριο.

Κέρδη στη Wall Street με το βλέμμα στο χρέος

Κέρδη στη Wall Street καθώς οι επενδυτές αισιοδοξούν ότι θα υπάρξει συμφωνία Δημοκρατικών- Ρεπουμπλικάνων για το ταβάνι χρέους στις ΗΠΑ πριν τις αρχές Ιουνίου.

«Τα ευχάριστα νέα κατά την άποψη μου είναι ότι εν μέσω διογκωμένων ανησυχιών στην αγορά, φαίνεται να επιταχύνονται οι προσπάθειες για να αυξηθεί το ταβάνι του χρέους» τόνισε ο Τζον Στόλτζιους, υπεύθυνος στρατηγικής επενδύσεων στην Oppenheimer Asset Management.

Χθες, ο αμερικανικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, δήλωσε αισιόδοξος για την αύξηση του ορίου δανεισμού της ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

«Παραμένω αισιόδοξος, διότι είμαι αισιόδοξος εκ γενετής, όμως αληθινά πιστεύω ότι υπάρχει βούληση και στη δική τους πλευρά (Ρεπουμπλικανοί) και στη δική μας να καταλήξουμε σε συμφωνία. Πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε», είπε χαμογελαστός ο Δημοκρατικός πρόεδρος.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,15% ή 49 μονάδες στις 33.350, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,3% στις 4.136 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,66% στις 12.365 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Intel (+2,4%) και American Express (+1,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Verizon (-1,7%) και UnitedHealth (-1%).

Παράλληλα, ισχυρή άνοδο σημείωσαν οι περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ. Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών ενισχύθηκε 3,2% και οι μετοχές των PacWest και Western Alliance «εκτοξεύτηκαν» 23,2% και 12%, αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, τα νοικοκυριά στις ΗΠΑ εμφάνισαν σημάδια αυξανόμενης οικονομικής πίεσης το πρώτο τρίμηνο, με τις καθυστερήσεις πληρωμών να αυξάνονται για τα περισσότερα είδη καταναλωτικών δανείων.

Σύμφωνα με έκθεση της Fed που δημοσιεύτηκε τη Δευτέρα, το συνολικό χρέος των νοικοκυριών αυξήθηκε κατά 148 δισ. δολάρια ή 0,9%, στα 17,05 τρισεκατομμύρια δολάρια

Επιπλέον, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 3,49% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα μόλις μία μονάδα βάσης στο 4%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,1% στα 71,11 δολ. και η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,1% στα 2.022 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε χαμηλότερα 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0876 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v