Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σε νέο υψηλό εννέα μηνών ο Nasdaq

Ανοδικά κινήθηκε ο τεχνολογικός δείκτης ενώ πιέσεις ασκήθηκαν στον Dow Jones. "Άλμα" για τις PacWest και Western Alliance. Στο 3,70% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Πτώση για τον χρυσό. Υποχώρησε το δολάριο.

Σε νέο υψηλό εννέα μηνών ο Nasdaq

Μικτά πρόσημα στη Wall Street εν αναμονή των νέων συνομιλίων για το χρέος στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι, αναμένεται να συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου του χρέους και την αποφυγή μιας χρεοκοπίας. Η Αμερικανίδα υπουργός Οικονομικών, Τζάνετ Γέλεν, προειδοποίησε ότι οι ΗΠΑ μπορούν να χρεοκοπήσουν στις 1 Ιουνίου.

«Οι επενδυτές αρχίζουν να ανησυχούν για το ταβάνι χρέους αλλά από την άλλη η οικονομία δείχνει ισχυρή», σημείωσε ο επικεφαλής επενδύσεων της Independent Advisor Alliance, Chris Zaccarelli.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,42% ή 140 μονάδες στις 33.286, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο μόλις 0,02% στις 4.192 μονάδες και o Nasdaq έπιασε νέο υψηλό εννέα μηνών καθώς κινήθηκε υψηλότερα 0,50% στις 12.720 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των 3M Co (+2,6%) και American Express (+1,8%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Nike (-3%) και Procter & Gamble (-2,7%).

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν οι περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ με τον εν λόγω δείκτη να κερδίζει 3,2%. Οι μετοχές των PacWest και Western Alliance σημείωσαν «άλμα» 13% και 10,3% αντίστοχα.

Νωρίτερα ανακοινώθηκε ότι η PacWest κατέληξε σε συμφωνία για την πώληση χαρτοφυλακίου δανείων 2,6 δισ. δολαρίων στον επενδυτικό όμιλο Kennedy Wilson.

Η περιφερειακή αμερικανική τράπεζα ανέφερε ότι η πώληση 74 δανείων ευθυγραμμίζεται με τη στρατηγική της για πωλήσεις στοιχείων ενεργητικού. Όπως μεταδίδουν οι Financial Times, το ντιλ μπορεί να επεκταθεί για να συμπεριλάβει ακόμα έξι δάνεια αξίας 363 εκατ. δολαρίων.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε δύο μονάδες βάσης στο 3,70% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,32%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 0,4% στα 71,81 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,2% στα 1.977 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 0,2% έναντι του ευρώ, στο 1,0821 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v