Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέα πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και χρέος

Διευρύνουν τις χθεσινές απώλειες οι δείκτες, εν μέσω ανησυχιών για το ταβάνι του χρέους. Στο 3,68% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ. Άνοδος 2% για το αργό. Οριακές κινήσεις για τον χρυσό.

Νέα πτώση στη Wall Street με το βλέμμα σε Fed και χρέος

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές καθώς οι διαπραγματεύσεις για την αύξηση του ορίου χρέους δεν έχουν καταλήξει σε συμφωνία και ο διαθέσιμος χρόνος για την αποφυγή μιας αθέτησης πληρωμών λιγοστεύει. 

O Dow Jones διολισθαίνει 0,8% στις 32.782 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,08% χαμηλότερα στις 12.424 μονάδες, ενώ ο S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,9% στις 4.124 μονάδες.

Την Τετάρτη αναμένεται νέα συνάντηση εκπροσώπων των Ρεπουμπλικανών και των Δημοκρατικών, σύμφωνα με το Reuters. 

H υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν έχει προειδοποιήσει ότι είναι πολύ πιθανή μια χρεοκοπία στις αρχές Ιουλίου. Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δήλωσε ότι είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν τη Δευτέρα. Μολαταύτα, υπήρξαν λίγες ενδείξεις ότι σημειώθηκε πρόοδος την Τρίτη. 

Ακόμα και αν οι αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον αυξήσουν το «ταβάνι» του χρέους, οι αγορές μπορεί να υποφέρουν, δήλωσε στο CNBC ο Μπιλ Μερζ, επικεφαλής έρευνας κεφαλαιακών αγορών στη U.S. Bank Wealth Management. Και αυτό γιατί το υπουργείο Οικονομικών θα πρέπει να εκδώσει πολύ χρέος για να «ξαναγεμίσει» τα ταμεία του, πρόσθεσε. 

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ρευστότητα από τις ευρύτερες αγορές κεφαλαίου», σημείωσε. 

Στο οικονομικό μέτωπο, οι επενδυτές έχουν το βλέμμα στραμμένο στη δημοσίευση των πρακτικών της συνεδρίασης της Fed νωρίτερα αυτό τον μήνα. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο ενισχύεται 1,9% στα 74,3 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός κινείται 0,1% υψηλότερα στα 1.977 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, ενώ ενισχύεται έναντι του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,078 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου υποχωρεί 2 μονάδες βάσης, στο 3,68%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v