Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Βαρίδι το χρέος στη Wall Street

Πιέσεις στη Wall με τον Nasdaq να υποχωρεί από το υψηλό εννέα μηνών. Σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι περιφερειακές τράπεζες. Στο 3,72% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Νέα πτώση για τον χρυσό. Ενισχύθηκε το δολάριο.

Βαρίδι το χρέος στη Wall Street

Πτώση στη Wall Street καθώς εντείνονται οι ανησυχίες για το χρέος μετά την «παραγωγική»… σύμφωνα με τον Τζο Μπάιντεν, αλλά χωρίς συμφωνία, συνάντηση με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Επαναβεβαιώσαμε για μια ακόμα φορά πως η χρεοκοπία δεν βρίσκεται στο τραπέζι και πως ο μόνος τρόπος για να προχωρήσουμε είναι καλή τη πίστει μια δικομματική συμφωνία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του ο Τζο Μπάιντεν.

«Στέλνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα σχετικά με την ικανότητά μας να χειριστούμε την οικονομία μας, πόσο μάλλον να είμαστε πυλώνας σταθερότητας για τον υπόλοιπο κόσμο και η αγορά το έχει αντιμετωπίσει αυτό αρκετά καλά», τόνισε την Τρίτη στο CNBC ο Ελ-Εριάν.

Ο Dow Jones υποχώρησε 0,69% ή 231 μονάδες στις 33.055, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 1,12% στις 4.145 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε χαμηλότερα 1,26% στις 12.560 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές των Chevron (+2,7%) και Home Depot (+1,6%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Visa (-3%) και Intel (-2,4%).

Παράλληλα, ανοδικά κινήθηκαν για δεύτερη μέρα οι περιφερειακές τράπεζες στις ΗΠΑ με τον εν λόγω δείκτη να κερδίζει 1,1%. Οι μετοχές της PacWest ενισχύθηκαν 3,5% ενώ της Western Alliance υποχώρησαν 1,2%.

Στο μακροοικονομικό μέτωπο, ο τομέας των υπηρεσιών στις ΗΠΑ αναπτύχθηκε με μεγαλύτερο ρυθμό τον Μάιο αλλά η μεταποίηση επιβραδύνθηκε σύμφωνα με έρευνα της S&P Global.

Ειδικότερα, ο δείκτης υπηρεσιών της S&P Global αυξήθηκε στις 55,1 μονάδες τον Μάιο από 53,6 τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 13 μηνών. Ο δείκτης μεταποίησης διολίσθησε στις 48,5 μονάδες από 50,2.

Στο μεταξύ, σε ανοδική τροχιά παρέμειναν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε μία μονάδα βάσης στο 3,72% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,37%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI ενισχύθηκε 1,2% στα 72,91 δολ. ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,1% στα 1.974 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,3% έναντι του ευρώ, στο 1,0778 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v