Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πτώση στη Wall Street με το ταβάνι του χρέους στο επίκεντρο

Διευρύνουν τι απώλειες οι δείκτες με τον Nasdaq να υποχωρεί πάνω από 1%. Στο 3,74% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Ενισχύεται το αργό. Απώλειες 0,5% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο έναντι του ευρώ.

Πτώση στη Wall Street με το ταβάνι του χρέους στο επίκεντρο

Χαμηλότερα κινούνται οι αμερικανικές μετοχές την Τρίτη καθώς η συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι δεν κατάφερε να οδηγήσει σε συμφωνία για την αύξηση του ορίου του χρέους.

Ο Dow Jones διολισθαίνει 0,7% στις 33.059 μονάδες, ο Nasdaq κινείται 1,16% χαμηλότερα στις 12.573 μονάδες, ενώ ο S&P 500 υποχωρεί 1,05% στις 4.148 μονάδες.

O Mακάρθι και ο Μπάιντεν συναντήθηκαν τη Δευτέρα στον Λευκό Οίκο, σε μια συνάντηση που ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων χαρακτήρισε «εποικοδομητική» και «επαγγελματική». «Ο πρόεδρος και εγώ γνωρίζουμε τη διορία, οπότε πιστεύω ότι θα μιλάμε κάθε ημέρα μέχρι να συμφωνήσουμε», τόνισε.

Οι επενδυτές παρακολουθούν προσεκτικά τις διαπραγματεύσεις στην Ουάσιγκτον για το όριο του χρέους καθώς πλησιάζει η διορία της 1ης Ιουνίου. 

«Στέλνουμε ένα πολύ αρνητικό σήμα σχετικά με την ικανότητά μας να χειριστούμε την οικονομία μας, πόσο μάλλον να είμαστε πυλώνας σταθερότητας για τον υπόλοιπο κόσμο και η αγορά το έχει αντιμετωπίσει αυτό αρκετά καλά», τόνισε την Τρίτη στο CNBC ο Ελ-Εριάν. 

Από τα οικονομικά νέα της ημέρας, ο δείκτης υπηρεσιών της S&P Global αυξήθηκε στις 55,1 μονάδες τον Μάιο από 53,6 τον προηγούμενο μήνα. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο των τελευταίων 13 μηνών.

Ο δείκτης μεταποίησης διολίσθησε στις 48,5 μονάδες από 50,2.

Ο σύνθετος PMI για το σύνολο της επιχειρηματικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ διαμορφώθηκε στις 54,5 μονάδες έναντι 53,4 μονάδων τον Απρίλιο.

Εν τω μεταξύ, οι πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 4,1% τον Απρίλιο σε σχέση με τον Μάρτιο, στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 683.000. Το επίπεδο αυτό είναι το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2022.Οι αναλυτές προέβλεπαν ότι οι πωλήσεις θα διαμορφωθούν στις 665.000

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο καταγράφει άνοδο 1% στα 72,7 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός σημειώνει πτώση 0,5% στα 1.968 δολάρια ανά ουγκιά.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύεται έναντι του ευρώ και της βρετανικής λίρας, ενώ διολισθαίνει έναντι του γεν. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,078 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου διαμορφώνεται στο 3,74%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v