Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Με αντίθετα πρόσημα κινούνται οι δείκτες με τον Nasdaq να διευρύνει τις αρχικά ήπιες απώλειες. Μικρή πτώση για τον χρυσό. Στο 3,71% η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς. Άνοδος 0,5% για τον χρυσό. Διολισθαίνει το δολάριο. Απώλειες 2% για τη Pfizer.

Μεικτά πρόσημα στη Wall Street

Σε αρνητικό έδαφος Nasdaq και S&P 500, με τους επενδυτές να διατηρούν συγκρατημένη στάση μετά το «σήμα» που έστειλε την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ για νέες αυξήσεις επιτοκίων.

O Dow Jones σημειώνει οριακή άνοδο 0,06% στις 33.735 μονάδες, o S&P 500 καταγράφει απώλειες 0,08% στις 4.344 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,8% χαμηλότερα στις 13.380 μονάδες.

Το κλίμα επιβαρύνθηκε και από την απόπειρα πραξικοπήματος το Σαββατοκύριακο στη Ρωσία, καθώς οι επενδυτές ανησυχούν για πιθανές διαταραχές στην προμήθεια ρωσικού αργού πετρελαίου. 

«Ο τρόπος με τον οποίο αγοράζουν ή πουλάνε αυτή τη στιγμή οι επενδυτές καθορίζεται από την υπόθεση ότι θα υπάρξει αύξηση επιτοκίων στο τέλος του επόμενου μήνα», δήλωσε στο Reuters ο Ράντι Φρέντερικ, αντιπρόεδρος στη Charles Schwab. «Όλα τα οικονομικά στοιχεία που θα λάβουμε από τώρα μέχρι την επόμενη συνεδρίαση, ειδικά τα στοιχεία για την αγορά εργασίας και τον πληθωρισμό, θα έχουν αντίκτυπο σε αυτό», πρόσθεσε. 

Ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq έβαλε τέλος στο σερί οκτώ εβδομάδων κερδών την Παρασκευή, το μεγαλύτερο από τον Μάρτιο του 2019. 

«Οι επενδυτές συνεχίζουν να ανησυχούν ότι η Fed θα το παρακάνει», δήλωσε ο Σαμ Στόβαλ, υπεύθυνος επενδύσεων στη CFRA στη Νέα Υόρκη. 

Στο ταμπλό, η μετοχή της Pfizer υποχωρεί 2%. Ο φαρμακευτικός κολοσσός ανακοίνωσε ότι σταματά την εξέλιξη φαρμάκου για την παχυσαρκία. 

Στα εμπορεύματα, το αργό πετρέλαιο υποχωρεί 0,2% στα 69 δολάρια το βαρέλι, ενώ ο χρυσός καταγράφει κέρδη 0,5% στα 1.939 δολάρια ανά ουγκιά. 

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο διολισθαίνει έναντι του ευρώ, του γεν και της βρετανικής λίρας. Η ισοτιμία με το ευρωπαϊκό νόμισμα διαμορφώνεται στο επίπεδο του 1,09 δολ./ευρώ.

Στα ομόλογα, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς τίτλου κινείται 2 μονάδες βάσης χαμηλότερα στο 3,71%. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v