Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street

Στο κόκκινο κινήθηκε ο δείκτης Nasdaq (-2%) με Netflix και Nvidia να «βουλιάζουν» 9% και 10% αντίστοιχα. Σε θετικό έδαφος κρατήθηκε ο Dow Jones. Στο 4,61% η απόδοση του 10ετούς ομολόγου. Έντονες διακυμάνσεις για την τιμή του πετρελαίου.

Τεχνολογικό sell off στη Wall Street

Μικτά πρόσημα στη Wall Street καθώς η συγκρατημένη «απάντηση» του Ισραήλ στην ιρανική επίθεση του Σαββάτου στήριξε την άνοδο του Dow Jones, κόντρα στις πιέσεις που ασκήθηκαν σε Nasdaq και S&P για έκτη διαδοχική συνεδρίαση.

«Δεν υπάρχουν σχέδια για άμεσα αντίποινα», δήλωσε ανώτερος αξιωματούχος του Ιράν, καθησυχάζοντας εν μέρει τις αγορές μπρος στον κίνδυνο περεταίρω κλιμάκωσης της έντασης.

«Kαλώς εχόντων των πραγμάτων, ένας κανονικός πόλεμος μπορεί να αποφευχθεί. Μολαταύτα, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί δεδομένο» δήλωσε αναλυτής των City Index και Forex.com στο Bloomberg. «Οι αγορές μπορεί να παραμείνουν σε αναμμένα κάρβουνα, ειδικά αν λάβουμε υπόψη το ρίσκο του επικείμενου σαββατοκύριακου. Μόλις το περασμένο Σάββατο επιτέθηκε το Ιράν στο Ισραήλ» πρόσθεσε.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 0,56% ή 211 μονάδες στις 37.986, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,88% στις 4.967 μονάδες και o Nasdaq "βούλίαξε" 2,05% στις 15.282 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των American Express (+5,4%) και Amgen (+2,3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση κατέγραψαν οι τίτλοι των Amazon (-2,7%) και Intel (-2%).

Στο εταιρικό μέτωπο, ισχυρά αποτελέσματα τριμήνου ανακοίνωσε το Netflix καθώς τα κέρδη ανά μετοχή αυξήθηκαν στα 5,28 δολ. και τα έσοδα ανήλθαν στα 9,37 δισ. δολάρια. Οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη ανά μετοχή στα 4,52 δολ. και έσοδα στα 9,28 δισ. δολάρια. Επιπλέον οι συνδρομητές αυξήθηκαν 16% σε σχέση με πέρυσι ωστόσο η δήλωση της διοίκησης ότι θα σταματήσει να παρουσιάζει τις επί πληρωμή συνδρομές ανά τρίμηνο και τα έσοδα ανά συνδρομητή, αρχής γενομένης από το πρώτο τρίμηνο του 2025… προβλημάτισε την αγορά με την μετοχή να «βουλιάζει» 9%. Από την αρχή του έτους ο τίτλος του Netflix έχει κερδίσει 16%.

Παράλληλα η μετοχή της Nvidia «βούλιαξε» 10%.

Στις αγορές εμπορευμάτων, έντονες διακυμάνσεις σημειώθηκαν στις τιμές πετρελαίου στις διεθνής αγορές. Ειδικότερα, η τιμή του Brent ενισχύθηκε 0,2% στα 87,30 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI σημείωσε άνοδο 0,5% στα 83,17 δολάρια. Νωρίτερα η τιμή του Brent είχε πιάσει υψηλό στα 90,75 δολ. και η τιμή του WTI υψηλό στα 86,28 δολ. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού κέρδισε 0,5% και διαμορφώθηκε στα 2.410 δολ./oz.

Στο μεταξύ, καθοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές υποχώρησε κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,61% και το 2ετές κινήθηκε χαμηλότερα κατά δύο μονάδες βάσης στο 4,97%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο σημείωσε πτώση 0,1% έναντι του ευρώ, στο 1,0650 δολ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v