Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

"Νευρική" συνέχεια της ανόδου στη Wall

Μεταβλητότητα χαρακτηρίζει την τελευταία συνεδρίαση αυτής της κερδοφόρου εβδομάδας στην Wall, εξαιτίας της λήξης futures και options. Κέρδη για τις μετοχές εμπορευμάτων, πτώση AIG 9%. Θετικά πρόσημα στις ευρωαγορές.

Ηπια ανοδικές τάσεις καταγράφουν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, διευρύνοντας τα εβδομαδιαία κέρδη.

Την άνοδο συντηρούν κατά κύριο λόγο οι τίτλοι εμπορευμάτων, ενώ οι μετοχές του χρηματο-οικονομικού κλάδου επιχειρούν σταθεροποίηση στα τρέχοντα επίπεδα.

Οι αγορές εμφανίζονται επιφυλακτικές όσον αφορά την αποδοτικότητα του σχεδίου αγοράς ομολόγων από την Federal Reserve, το οποίο τροφοδότησε το ράλι τιμών στην Wall και τα διεθνή χρηματιστήρια, στις αρχές της εβδομάδας.

Η πιθανότητα να τροφοδοτήσει τον πληθωρισμό το εν λόγω σχέδιο, στηρίζει και τους παραγωγούς ενέργειας/ μετάλλων/ εμπορευμάτων, με την Southern Copper να εμφανίζει ράλι 8,7%.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,45% στις 7.434 μονάδες, ο S&P 0,28% στις 786 μονάδες, και ο Nasdaq 0,53% στις 1.491 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 έχει σημειώσει άνοδο 3,6% αυτή την εβδομάδα μέχρι το άνοιγμα της Παρασκευής.

Οι σημερινές συναλλαγές χαρακτηρίζονται με επιπλέον μεταβλητότητα, ειδικά στο άνοιγμα, εξαιτίας της λήξης προθεσμιακών συμβολαίων και δικαιωμάτων (futures και options) κατά την οποία επενδυτές τακτοποιούν τα χαρτοφυλάκιά τους.

Η American International Group υποχωρεί 9,3% κατόπιν της απόφασης 19 πολιτειών της Αμερικής να διεξάγουν έρευνα για τα bonus που πλήρωσε η AIG σε υψηλόβαθμα στελέχη της.

Ο τίτλος της Palm που κατασκευάζει κινητά τηλέφωνα, υποχωρεί 7,9% κατόπιν ανακοίνωσης μείωσης πωλήσεων 71% στο οικονομικό γ΄τρίμηνο.

Οι αναλυτές εκτιμούν ότι τα κέρδη των εταιριών του S&P 500 στη φετινή χρονιά θα μειωθούν 11%.

Στις ευρωπαϊκές συναλλαγές επικρατούν θετικά πρόσημα, με τον δείκτη FTSE να ενισχύεται 0,53%, τον DAX 0,42% και τον CAC 0,45%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v