Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κάθετη πτώση στη Wall λόγω GM και τραπεζών

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι κάποιες τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω κρατικά κεφάλαια και έδωσε «τελευταία ευκαιρία» αναδιοργάνωσης στην GM και την Chrysler, προκαλώντας κάθετη πτώση στη Wall.

Η αμερικανική κυβέρνηση προειδοποίησε ότι ορισμένες τράπεζες θα χρειαστούν περαιτέρω κρατικά κεφάλαια και έδωσε μια τελευταία ευκαιρία αναδιοργάνωσης στην General Motors και την Chrysler, προκαλώντας κάθετη πτώση στους βασικούς δείκτες της Wall Street.

Ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 3,58% στις 7.498 μονάδες, ο S&P 3,66% στις 786 μονάδες, και ο Nasdaq 3,34% στις 1.493 μονάδες.

Μέχρι την Παρασκευή, ο δείκτης S&P 500 εμφάνιζε ανάκαμψη 21% από τις 9 Μαρτίου, περιορίζοντας τις απώλειες του α΄τριμήνου στο 9,7%.

Εντονες είναι οι πιέσεις στον κλάδο τραπεζών, μετά την δήλωση του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner, ότι ορισμένες τράπεζες θα χρειαστούν «μεγάλα ποσά» σε οικονομική βοήθεια.

Η Bank of America υποχωρεί 14% και η Citigroup 8,8%.

Μεγάλες απώλειες εμφανίζει και ο κλάδος αυτοκινητοβιομηχανιών, κατόπιν της δήλωσης του Αμερικανού προέδρου Β. Obama ότι η καλύτερη επιλογή για την General Motors και την Chrysler ίσως είναι η χρεοκοπία.

Ο τίτλος της GM εμφανίζει πτώση 21%.

Ανάλογη αρνητική εικόνα επικράτησε και στις ευρωπαϊκές αγορές. Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 3,49%, ο DAX 5,1% και ο CAC 4,27%.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v