Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι αγοραστές επικράτησαν στη Wall

Η νευρικότητα ήταν το χαρακτηριστικό της Wall με τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά & το περιορισμένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την έκδοση 5ετών ομολόγων να βρίσκονται στο προσκήνιο. Μικτές τάσεις για ευρωαγορές.

Η νευρικότητα ήταν το κύριο χαρακτηριστικό της Wall στη σημερινή συνεδρίαση με τα μακροοικονομικά στοιχεία αλλά και το περιορισμένο ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών για την έκδοση ομολόγων 5ετούς διάρκειας να βρίσκονται στο προσκήνιο.

Το αμερικανικό δημόσιο προχώρησε σε έκδοση ομολόγων πενταετούς διάρκειας με τους ξένους θεσμικούς επενδυτές να καλύπτουν μόλις το 30% εξ αυτών έναντι 49% την προηγούμενη έκδοση το Φεβρουάριο.

Στις ειδήσεις γύρω από την οικονομία οι πωλήσεις διαρκών καταναλωτικών αγαθών ενισχύθηκαν κατά 3,4% το Φεβρουάριο, ενώ τον Ιανουάριο είχαν υποχωρήσει 7,3%. Οι αναλυτές εκτιμούσαν ότι οι πωλήσεις θα υποχωρήσουν κατά 2,5%.

Τον ίδιο μήνα οι πωλήσεις νέων κατοικιών κατέγραψαν άνοδο 4,7%, διαμορφώθηκαν στις 337.000 σημειώνοντας την πρώτη άνοδο από τον Ιούλιο του 2008.

Στο επίκεντρο βρέθηκαν επίσης οι δηλώσεις του T. Geithner για τις λεπτομέρειες του σχεδίου για τις προβληματικές εταιρίες αλλά και η εκτίμηση που διατύπωσε ο B. Obama ότι «βρισκόμαστε σε καλό δρόμο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση».

Απώλειες κατέγραψαν μεταξύ άλλων οι μετοχές των American Express, Caterpillar, General Motors, Verizon, ενώ αντίθετα άνοδο κατέγραψαν οι JP Morgan, Bank of America, Alcoa, Boeing.

Λίγο πριν το κλείσιμο το μεγαλύτερο συναλλακτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσαν στο NYSE οι μετοχές των Citigroup, Bank of America, AIG, ενώ στο Nasdaq οι τίτλοι των Powershares, Intel και Sirius.

Το δικαίωμα του ΟΤΕ κέρδισε 0,8%, στα 7,5 δολάρια, ενώ το δικαίωμα της 3Ε υποχώρησε 0,7% στα 14,1 δολάρια. Στα 3,1 δολάρια το δικαίωμα της Εθνικής, με οριακές μεταβολές.

Ο Dow Jones κέρδισε 1,17%, στις 7.749 μονάδες, ενώ ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,82%, στις 1.528 μονάδες. Ανοδος 0,95% για τον S&P 500, στις 813 μονάδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall ξεκίνησαν με άνοδο, κατά το μέσον της συνεδρίασης γύρισαν έντονα πτωτικά για να ανακάμψουν και πάλι λίγο πριν το τέλος.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχώρησε 0,29%, στις 3.900 μονάδες, ενώ στο Παρίσι ο CAC 40 κέρδισε 0,66%, στις 2.893 μονάδες. Ανοδος 0,86% για τον DAX 30, στις 4.223 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v