Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κέρδη στη Wall παρά τις τραπεζικές πιέσεις

Καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και εταιρικά κέρδη συντηρούν την θετική εικόνα στη Wall, παρά τις πιέσεις στις τράπεζες, εξαιτίας των μέτρων αυστηρότερης ρύθμισης του κλάδου. Μικτές τάσεις οι ευρωαγορές.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων οικονομικά στοιχεία και επιχειρηματικά αποτελέσματα, τροφοδοτούν την ελπίδα ότι θα αρχίσουν τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης και συντηρούν την θετική εικόνα στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 1,07% στις 7.833 μονάδες, ο S&P 1,15% στις 823 μονάδες, και ο Nasdaq 2,34% στις 1.564 μονάδες.

Το υπουργείο Εμπορίου των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι στο δ΄τρίμηνο το ΑΕΠ των ΗΠΑ συρρικνώθηκε 6,3%. Πρόκειται για την χειρότερη εμφάνιση «μιας γενιάς» αλλά πάντως η μέτρηση ήταν καλύτερη από το -6,7 που αναμενόταν.

Θετικά επιδρούν στις συναλλαγές και τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα κορυφαίων αμερικανικών εταιριών, όπως η Best Buy που ενισχύεται 14% και η ConAgra που κερδίζει 4,1%.

Ανοδο 9,5% εμφανίζει η μετοχή της GM μετά την φήμη ότι πέτυχε συμφωνία μείωσης του μισθολογικού κόστους.

Στον αντίποδα, οι τράπεζες εμφανίζουν πτώση και συγκρατούν την άνοδο των βασικών δεικτών της Wall Street, καθώς ο υπουργός Οικονομικών κοινοποιεί τις μεθόδους με τις οποίες η κυβέρνηση θα επιχειρήσει να «σφίξει τον κλοιό» στον κλάδο. Ο δείκτης S&P 500 Financials υποχωρεί 2,6%.

Η εικόνα είναι σταθεροποιητική στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με τον δείκτη FTSE να υποχωρεί 0,39%, τον DAX 0,07% και τον CAC 0,78%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v