Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σταθεροποιητικές τάσεις στη Wall Street

Κατοχύρωση κερδών στα υψηλά 18 μηνών επιχειρεί η Wall, με σταθεροποιητικές διαθέσεις μετά από 5ήμερο ανοδικό σερί. Στήριξη από την UPS, πιέσεις από τα στατιστικά. Σε υψηλό 19 μηνών έκλεισαν οι ευρωαγορές.

Κατοχύρωση κερδών στα υψηλότερα επίπεδα 18 μηνών επιχειρούν οι βασικοί δείκτες στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με σταθεροποιητικές διαθέσεις μετά από πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις, που οδήγησαν τον δείκτη S&P 500 πάνω από τις 1.200 μονάδες για πρώτη φορά σε 18 μήνες.

Μετά από ήπια πτωτικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται ελαφρώς 0,05% στις 11.123 μονάδες, ο S&P 0,1% στις 1.212 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,3% στις 2.511 μονάδες.

Τα καλά αποτελέσματα και προβλέψεις της UPS (+6,1%), της εταιρίας επίδοσης δεμάτων που θεωρείται «βαρόμετρο» για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας, στηρίζουν τον κλάδο μεταφορών (+2,3%) και ανατρέπουν την αρχικά αρνητική εικόνα της Wall Street..

Στον αντίποδα, η μετοχή της MGM Mirage «βουλιάζει» 5,3% μετά την πρόβλεψη για μεγαλύτερη της αναμενόμενης ζημία στο τρίμηνο.

Αποτελέσματα ανακοινώνουν μεταξύ άλλων σήμερα (μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης) η Google, η AMD, η PPG Industries και η People’s United Financial.

Η στατιστική εικόνα της ημέρας δεν ήταν ενθαρρυντική, καθώς ανακοινώθηκε μεγάλη αύξηση στον αριθμό τον νέων ανέργων, η οποία πάντως αποδίδεται σε μεγάλο βαθμό σε λόγους στατιστικής καταγραφής.

Επίσης, η βιομηχανική παραγωγή αυξήθηκε με το αναιμικό ποσοστό του 0,1% τον Μάρτιο.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι απανταχού επενδυτές τις εξελίξεις όσον αφορά την ελληνική κρίση. Το μεσημέρι στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια προκάλεσαν ανακούφιση οι φήμες ότι επίκειται άμεσα προσφυγή της Ελλάδας στο πρόγραμμα οικονομικής βοήθειας ΔΝΤ-ευρωζώνης.

Μετά από μια συνεδρίαση διακυμάνσεων, οι ευρωαγορές έκλεισαν στα υψηλότερα επίπεδα 19 μηνών και ο δείκτης FTSE τερμάτισε 0,5% υψηλότερα στις 5.825 μονάδες, ο DAX 0,21% στις 6.291 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,2% στις 4.065 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v