Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Διατηρήθηκε το ανοδικό momentum στη Wall

Με οριακή άνοδο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall παρά την απροσδόκητη αύξηση στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ, εν αναμονή των αποτελεσμάτων α' τριμήνου της Google. Σε υψηλό 19 μηνών οι ευρωαγορές.

Με οριακή άνοδο ολοκλήρωσε τις συναλλαγές της η Wall παρά την απροσδόκητη αύξηση στα επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ την προηγούμενη εβδομάδα, εν αναμονή των αποτελεσμάτων Q1 της Google.

Αναλυτικά, ο αριθμός νέων ανέργων αυξήθηκε κατά 24.000 στις 484.000 την περασμένη εβδομάδα με το υπουργείο εργασίας ωστόσο να δικαιολογεί την ιδιαίτερα μεγάλη αύξηση (στον αριθμό επιδομάτων), στις πολλές αιτήσεις που προωθήθηκαν μεταγενέστερα στις αρμόδιες υπηρεσίες λόγω της πασχαλινής διακοπής.

Παράλληλα και η αναιμική αύξηση -μόλις 0,1%- της βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ τον Μάρτιο έναντι 0,7% που ανέμεναν οι αναλυτές…συγκράτησε το αγοραστικό ενδιαφέρον των επενδυτών στη Wall.

Στον αντίποδα, καλύτερα των αναμενόμενων ήταν τα εταιρικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε η UPS, ανατρέποντας την αρχική πτωτική τάση στο αμερικανικό χρηματιστήριο.

Επιπλέον, οι προσδοκίες ότι τα αποτελέσματα της Google- άνοδος 0,9% για τον τίτλο- θα ικανοποιήσουν την αγορά, κράτησαν σε θετικό έδαφος τη Wall. Συγκεκριμένα, οι αναλυτές αναμένουν από τον αμερικανικό τεχνολογικό κολοσσό να ανακοινώσει αύξηση κερδοφορίας κοντά στο 28% το α΄τρίμηνο.

Όπως σημειώνει ο στρατηγικός αναλυτής Fred Dickson της D.A. Davidson & Co, «Αυτή την περίοδο στο προσκήνιο βρίσκονται τα εταιρικά αποτελέσματα α΄τριμήνου. Τα ισχυρά κέρδη των Intel και JP Morgan τις προηγούμενες μέρες σε συνδυασμό με τα πιθανά καλά αποτελέσματα από τη Google (σήμερα) και τη General Electric, (αύριο) θα αποτελέσουν μια καλή αρχή εταιρικών αποτελεσμάτων στην χρηματιστηριακή αγορά.» Παράλληλα δεν έκρυψε την αισιοδοξία του ότι «θα κινηθεί ανοδικά η Wall στις επόμενες συνεδριάσεις με μικρές ίσως μεταπτώσεις».

Διττή η εικόνα στον τραπεζικό κλάδο με τη μετοχή της Citigroup να υποχωρεί 1,2% ενώ με κέρδη ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές τους οι Bank of America και Wells Fargo, 0.6% και 0,8% αντίστοιχα.

Πτώση 0,5% για το πετρέλαιο, με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 85,5 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 0,3% στα 27,06 δολάρια και το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 1,1% στα 3,76 δολάρια. Κέρδη 0,8% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 6,07 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με άνοδο 0,21% στις 11.146,61 μονάδες, ο S&P 500 με κέρδη 0,09% στις 1.211,69 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,43% στις 2.515,69 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE τερμάτισε 0,5% υψηλότερα στις 5.825 μονάδες, ο DAX 0,21% στις 6.291 μονάδες, ενώ ο CAC με άνοδο 0,2% στις 4.065 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v