Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εντονες πιέσεις Wall λόγω καταδίκης Goldman Sachs

Πιέσεις επικρατούν στην Wall υπό "βροχή" εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων, ενώ η πτώση επιταχύνεται μετά την καταδίκη της Goldman Sachs (-10%) για απάτη. Επικρατούν οι πωλητές και στις ευρωαγορές.

Οι πιέσεις στο αμερικανικό χρηματιστήριο επιταχύνονται μετά την είδηση ότι η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ καταδίκασε την Goldman Sachs για εξαπάτηση επενδυτών στο πλαίσιο χρηματοπιστωτικού προϊόντος του subprime.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε διορθατικά, μετά από έξι συνεχόμενες κερδοφόρες συνεδριάσεις και υπό «βροχή» εταιρικών και στατιστικών ανακοινώσεων.

Η είδηση για την GS επιτάχυνε την πτώση και αυτή την ώρα ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,94% στις 11.037 μονάδες, ο S&P 1,52% στις 1.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 1,18% στις 2.485 μονάδες.

Η μετοχή του τραπεζικού κολοσσού Goldman Sachs "βουλιάζει" 10% μετά την ανακοίνωση της καταδίκης από την SEC σχετικά με προϊόν της subprime στεγαστικής πίστης.

Η επίδραση των επιχειρηματικών ανακοινώσεων κερδών α΄τριμήνου είναι μικτή, καθώς οι τεχνολογικοί κολοσσοί Google και AMD, δεν αντεπεξήλθαν στις προσδοκιες, ενώ η Bank of America και General Electric ξεπέρασαν τις προβλέψεις.

Θετική είναι η επίδραση των στατιστικών ανακοινώσεων της ημέρας, καθώς ο αριθμός των ανεγέρσεων νέων κατοικιών αυξήθηκε 1,6% τον Μάρτιο στις ΗΠΑ, ενώ ο αριθμός των εκδόσεων νέων οικοδομικών αδειών εκτινάχθηκε 7,5%.

Η μετοχή της Google αντιδρά με πτώση 4% στην κοινοποιηση των μεγεθών της, ενώ η Advanced Micro Devices εμφανίζει ανάλογη πτώση περί το 5%.

Στον αντίποδα, η μετοχή της Bank of America κερδίζει 3% καθώς τα αποτελέσματα ξεπέρασαν τις προσδοκίες, ενώ η General Electric ενισχύεται 1%.

Με μεγάλο ενδιαφέρον και έντονη νευρικότητα παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις όσον αφορά το ελληνικό πακέτο οικονομικής διάσωσης.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,13% στις 5.817 μοναδες, ο DAX 0,04% στις 6.288 μονάδες, ενώ ο CAC 0,17% στις 4.058 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v