Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Citi πρόσφερε στήριξη στην Wall Street

Τα καλά αποτελέσματα της Citi προσφέρουν στήριξη στην Wall, που παραμένει πάντως επιφυλακτική εν μέσω των κατηγοριών απάτης κατά της Goldman και της αεροπορικής κρίσης στην Ευρώπη. Πιέσεις στις ευρωαγορές.

Τα καλά αποτελέσματα της Citi προσφέρουν στήριξη στην Wall, που παραμένει πάντως επιφυλακτική εν μέσω των κατηγοριών απάτης κατά της Goldman και της αεροπορικής κρίσης στην Ευρώπη.

Θετικά επιδρά στις συναλλαγές και η στατιστική ανακοίνωση της ημέρας, όπου εμφανίστηκε περαιτέρω βελτίωση στον σύνθετο οικονομικό δείκτη.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,11% στις 11.028 μονάδες, ο S&P 0,13% στις 1.193 μονάδες, ενώ ο Nasdaq υποχωρεί στις 2.478 μονάδες.

Η μετοχή της Goldman Sachs διολίσθησε σχεδόν 13% την Παρασκευή, όταν η επιτροπή κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ κατέθεσε κατηγορίες κατά της τράπεζας για εξαπάτηση σχετικά με παράγωγο που πούλησε σε ευρπαίους επενδυτές. Ο τίτλος υποχωρεί σήμερα περί το 1%.

Η Citigroup αντέδρασε με άνοδο 3,3% στην ανακοίνωση κερδών 15 σεντς ανά μετοχή.

Αποτελέσματα α΄τριμήνου ανακοινώνουν επίσης σήμερα η Halliburton και η Eli Lilly καθώς και, μετά το κλείσιμο της αγοράς, η ΙΒΜ.

Οι έντονες πιέσεις στους κλάδους αεροπορικών επιχειρήσεων της Ευρώπης μεταδίδονται και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ειδικά μετά την ακύρωση κάποιων πτήσεων της Air Canada και της Continental Airlines. Οι μετοχές των δύο εταιριών εμφανίζουν πτώση περί το 4%.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,7%, ο DAX 0,4%, ενώ ο CAC 0,69%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v