Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

IBM και GS έδωσαν ώθηση στη Wall Street

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των IBM και Goldman Sachs ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες στη Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου ο ενεργειακός και αεροπορικός κλάδος.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα των IBM και Goldman Sachs ώθησαν υψηλότερα τους δείκτες στη Wall. Πρωταγωνιστές της ανόδου ο ενεργειακός και αεροπορικός κλάδος. Κέρδη στις ευραγορές.

Συγκεκριμένα ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα αποτελέσματα της Goldman Sachs καθώς τα κέρδη α’ τριμήνου σχεδόν διπλασιάστηκαν σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Σημειώνεται ότι η Goldman Sachs παραμένει στο μάτι του κυκλώνα μετά τις βαρύτατες κατηγορίες της επιτροπής κεφαλαιαγοράς για απάτη σε βάρος των επενδυτών του ομίλου.

Σημειώνεται ωστόσο ότι ο διεθνής οίκος Standards & Poor σε σημερινή του έκθεση σημειώνει πως τα ισχυρά αποτελέσματα Q1 της Goldman δεν θα επηρεάσουν την αξιολόγηση της τράπεζας καθώς αναμένονται στον όμιλο "οι συνέπειες" από την καταδικαστική απόφαση της SEC.

Κέρδη 2% για τη Citigroup, 0,7% για τη Bank of America ενώ πτώση 1,9% για τη μετοχή της Goldman.

Παράλληλα, ικανοποίηση προκάλεσαν στην αγορά και στήριξη στον ευρύτερο τεχνολογικό κλάδο, τα κέρδη τριμήνου που ανακοίνωσε ο τεχνολογικός κολοσσός IBM ενώ με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένουν οι επενδυτές τα αποτελέσματα που θα ανακοινώσει ο έτερος τεχνολογικός κολοσσός στις ΗΠΑ, η Apple μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Επιπλέον, καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσαν οι εταιρίες Harley- Davidson και Coach με τους τίτλους τους να κερδίζουν 8,5% και 0,5% αντίστοιχα λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Ισχυρό αγοραστικό ενδιαφέρον για τους αεροπορικούς τίτλους καθώς αναμένεται σταδιακή αποκατάσταση των πτήσεων στην Ευρώπη.

Άνοδος 0,9% για την τιμή του πετρελαίου στα 83,9 δολ./βαρέλι, μετά τις πιέσεις των προηγούμενων τριών ημερών με τους ενεργειακούς τίτλους, Chevron και Exxon Mobil να κερδίζουν 1,1% και 1,4% αντίστοιχα. 

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της υποχωρεί 0,4% στα 26,39 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει άνοδο 1,2% στα 3,52 δολάρια. Κέρδη 2% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,92 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,23% στις 11.117,59 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,81% στις 1.207,17 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,81% στις 2.500,31 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,97% υψηλότερα στις 5.783,69 μονάδες, ο DAX 1,64% στις 6.263,44 μονάδες. CAC με κέρδη 1,41% στις 4.026,65 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v