Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Καλά εταιρικά αποτελέσματα ωθούν την Wall

Τα, καλά επί το πλείστον, αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων (ΙΒΜ, Goldman Sachs, Harley-Davidson), και τα κέρδη των κλάδων ενέργειας, στηρίζουν υψηλότερα την Wall. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Τα, καλά επί το πλείστον, αποτελέσματα μεγάλων αμερικανικών επιχειρήσεων, σε συνδυασμό με την θετική αντίδραση σε αεροπορικές εταιρίες και ενεργειακές επιχειρήσεις, στηρίζουν υψηλότερα το αμερικανικό χρηματιστήριο.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται αυτή την ώρα 0,28% στις 11.122 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,75% στις 1.206 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,68% στις 2.496 μονάδες.

Στις πρώτες ώρες της συνεδρίασης επικράτησαν μικτά πρόσημα, υπό την βροχή ανακοινώσεων επιχειρηματικών αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Η εταιρία κατασκευής μοτοσυκλέτων Harley-Davidson (+8%) και ο όμιλος λιανικών πωλήσεων Coach (+0,37%) περιλαμβάνονται στις επιχειρήσεις που ανακοίνωσαν αποτελέσματα καλύτερα των αναμενόμενων.

Καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα ανακοίνωσε και ο τραπεζικός κολοσσός Goldman Sachs Group, της οποίας τα κέρδη σχεδόν διπλασιάστηκαν. Μολονότι η ανακοίνωση προκάλεσε κέρδη στους τραπεζικούς τομείς, η μετοχή της ίδιας της Goldman υποχωρεί 0,8% καθώς εξακολουθεί να επιβαρύνεται από την έρευνα της επιτροπής κεφαλαιαγοράς εναντίον της, για εξαπάτηση επενδυτών.

Στήριξη προσφέρουν και στον τεχνολογικό κάδο τα ισχυρά αποτελέσματα της IBM και η προσμονή των ανακοινώσεων της Apple μετά το πέρας της συνεδρίασης. Ωστόσο, και ο τίτλος της IBM υποχωρεί λόγω της μείωσης στις συμβάσεις για νέες παραγγελίες που εμφάνισε ο τεχνολογικός κολοσσός.

Η ανακούφιση στον αεροπορικό κλάδο με την σταδιακή αποκατάσταση των πτήσεων στην Ευρώπη, καθώς εξασθενίζει το ηφαιστειακό νέφος προκάλεσε θετικά πρόσημα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και ο δείκτης FTSE έκλεισε 0,97% υψηλότερα, ο DAX 1,64%, ενώ ο CAC 1,41%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v