Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στήριξη Wall Street σε Goldman, IBM

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στην Wall Street, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από Goldman Sachs και IBM τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό και τον τραπεζικό κλάδο. Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές.

Ηπια ανοδικές τάσεις επικρατούν στην αμερικανική αγορά, καθώς τα ισχυρά αποτελέσματα από Goldman Sachs και IBM τονώνουν το αγοραστικό ενδιαφέρον για τον τεχνολογικό και τον τραπεζικό κλάδο, με τα εταιρικά αποτελέσματα να δίνουν τον τόνο, ελλείψει και σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων σήμερα.

Μετά από θετικό άνοιγμα, ο δείκτης Dow Jones κινείται αυτή την ώρα 0,07% χαμηλότερα στις 11.085 μονάδες, ο S&P κερδίζει 0,29% στις 1.201 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,03% στις 2.480 μονάδες.

Ειδικότερα, η Goldman Sachs, η μετοχή της οποίας πιέζεται σημαντικά τις τελευταίες ημέρες λόγω ερευνών σε ΗΠΑ, Αγγλία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες για εξαπάτηση των πελατών της, ενισχύεται σημαντικά μετά την ανακοίνωση κερδών 3,5 δισ. δολαρίων στο α' τρίμηνο.

Σημαντική ενίσχυση και για τον τεχνολογικό κλάδο, μετά τα ισχυρά αποτελέσματα της IBM και εν όψει των ανακοινώσεων της Apple μετά το πέρας της συνεδρίασης.

Ωστόσο, ο τίτλος της IBM υποχωρεί λόγω της μείωσης στις συμβάσεις για νέες παραγγελίες που εμφάνισε ο τεχνολογικός κολοσσός. 
 
Σημαντικά κέρδη στις ευρωαγορές, με τον δείκτη FTSE 100 στο Λονδίνο να ενισχύεται 0,93% στις 5.781 μονάδες, τον CAC 40 στο Παρίσι να διαμορφώνεται στις 4.018 μονάδες με άνοδο 1,2% ενώ κέρδη 1,46% εμφανίζει ο DAX στη Φρανκφούρτη, στις 6.253 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v