Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η τεχνολογία στηρίζει την Wall Street

Το εξαιρετικό τρίμηνο της Apple ωθεί υψηλότερα τους τεχνολογικούς κλάδους και προσφέρει στήριξη στην Wall, με μικτή εικόνα για τις τράπεζες εν μέσω αποτελεσμάτων και των φορο-προτάσεων του ΔΝΤ. Πτώση ευρωαγορών.

Το εξαιρετικό τρίμηνο της Apple ωθεί υψηλότερα τους τεχνολογικούς κλάδους και προσφέρει στήριξη στο αμερικανικό χρηματιστήριο, με μικτή εικόνα για τις τράπεζες εν μέσω αποτελεσμάτων και των φορο-προτάσεων του ΔΝΤ.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,27% στις 11.146 μονάδες, ο S&P 0,21% στις 1.209 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κερδίζει 0,24% στις 2.506 μονάδες.

Πιέσεις επικρατούν στον τραπεζικό κλάδο, εξαιτίας της πρότασης του ΔΝΤ να υιοθετήσουν οι χώρες της Group of 20 δύο τραπεζικούς φόρους: έναν επί του μεγέθους του ισολογισμού και άλλον επί των κερδών και αμοιβών.

Η μετοχή της Wells Fargo υποχωρεί 2% μετά την ανακοίνωση μείωσης κερδών 16% ενώ η Morgan Stanley κερδίζει 3% μετά την επιστροφή της σε κερδοφορίας.

Οι περιφερειακές τράπεζες Huntington Bancshares και KeyCorp αντιδρούν με άνοδο στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων α΄τριμήνου.

Στον τεχνολογικό κλάδο, μετά το κλείσιμο της χθεσινής συνεδρίασης, η Apple ανακοίνωσε εκτίναξη 90% στα τριμηνιαία κέρδη και ο επικεφαλής του τεχνολογικού κολοσσού, Steve Jobs, υποσχέθηκε ότι θα παρουσιάσει «κι άλλα εκπληκτικά προϊόντα» φέτος. Ο τίτλος του ομίλου εκτινάχθηκε 6,3% σε επίπεδα ρεκόρ στις προσυνεδριακές συναλλαγές.

Η μετοχή της Yahoo βουλιάζει 4,4% καθώς οι πωλήσεις της ήταν μικρότερες των αναμενόμενων.

Πιέσεις επικρατούν στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, κυρίως εξαιτίας των τραπεζικών κλάδων.

Ο δείκτης FTSE εμφανίζει πτώση 0,78% , ο DAX υποχωρεί 0,18%, ενώ ο CAC 0,57%.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v