Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Η Caterpillar κράτησε τον Dow Jones

Τα καλύτερα των αναμενόμενων αποτελέσματα της Caterpillar κατάφεραν να συγκρατήσουν σε θετικό έδαφος τον Dow -έστω οριακά- όχι όμως τους S&P και Nasdaq. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Citigroup.

Τα καλύτερα των αναμενόμενων εταιρικά αποτελέσματα της Caterpillar δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν σε θετικό έδαφος S&P και Nasdaq. Οριακά κέρδη για Dow. Ισχυρές πιέσεις στη μετοχή της Citigroup. Άνοδος στις ευραγορές.

Αναλυτικά ξεπέρασαν τις προσδοκίες των αναλυτών τα εταιρικά κέρδη α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Caterpillar με τη μετοχή να κερδίζει 4,3% λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης.

Θετικά κρίνουν οι αναλυτές και τα αποτελέσματα της Whirlpool-άνοδος 11,4% για τη μετοχή.

Στον αντίποδα η ανακοίνωση της αμερικανικής κυβέρνησης ότι στο επόμενο διάστημα θα προχωρήσει στην πώληση του τεράστιου μεριδίου της στην Citigroup προκάλεσε σημαντικές ρευστοποιήσεις στον τίτλο –πτώση 5,2%.

Επιπλέον κατώτερα των αναμενόμενων ήταν τα αποτελέσματα α’ τριμήνου που ανακοίνωσε η Black Rock παρά τον τετραπλασιασμό της κερδοφορίας της.

Ωστόσο σχεδόν το 35% των εισηγμένων εταιριών στον S&P έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα, όπου συνολικά τα εταιρικά κέρδη έχουν αυξηθεί κατά 50% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2009 και 11% στα έσοδα.

Παράλληλα μια πλειάδα συγχωνεύσεων αλλά και ενδεχόμενων εξαγορών συγκράτησε την πτωτική τάση στη Wall.

Συγκεκριμένα η Hertz προχωρά στην εξαγορά της Dollar Thrifty Automotive καταβάλλοντας ποσό ύψους 1,17 δισ. δολαρίων ενώ 1,6 δισ. δολάρια αναμένεται να ανέλθει το τίμημα της εξαγοράς της WuXi PharmaTech από την Charles River Laboratories.

Επιπλέον ανοικτή παραμένει η πρόταση εξαγοράς της Emerson Electric στην Βρετανική Chloride Group, ύψους 1,1 δισ. δολαρίων.

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών και η διήμερη συνεδρίαση των στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ που θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη.

Απώλειες 1% για το πετρέλαιο, με την τιμή του αργού να διαμορφώνεται στα 84.2 δολ./βαρέλι και τους ενεργειακούς τίτλους των Chevron και Exxon Mobil ωστόσο να ενισχύονται οριακά 0,1% και 0,12% αντίστοιχα.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της ενισχύεται 0,1% στα 26,86 δολάρια ενώ το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας σημειώνει πτώση 2,9% στα 3,05 δολάρια. Απώλειες 0,7% για το δικαίωμα του ΟΤΕ στα 5,65 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,01% στις 11.205,26 μονάδες, ο S&P 500 με πτώση 0,43% στις 1.212,05 μονάδες και ο Nasdaq χαμηλότερα 0,28% στις 2.522,95 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,53% στις 5.753,85 μονάδες, ο DAX 1,16% υψηλότερα στις 6.332,10 μονάδες, ενώ ο CAC με κέρδη 1,17% στις 3.997,39 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v