Ηπια άνοδος στη Wall εν αναμονή του Q3

Θετική ψυχολογία επικρατεί στην Wall, όπου οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου «παίρνουν φωτιά» αυτή την εβδομάδα. Κρατά τις 11.000 μονάδες ο Dow. Ανοδικά πρόσημα και στις ευρωαγορές.

Θετική ψυχολογία επικρατεί στο αμερικανικό χρηματιστήριο, όπου οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων τριμήνου «παίρνουν φωτιά» αυτή την εβδομάδα και η προοπτική περαιτέρω ρευστότητας από τις κεντρικές τράπεζες στις ανεπτυγμένες οικονομίες ενισχύει τα ριψοκίνδυνα ενεργητικά.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,06% στις 11.013 μονάδες, ο S&P 0,09% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,25% στις 2.408 μονάδες.

Οι αγορές ομολόγων και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργιών για την Ημέρα του Κολόμβου.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε κέρδη την Παρασκευή χάρη στην προοπτική περαιτέρω παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve, καθώς η αγορά εργασίας δεν παρουσιάζει βελτίωση. Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε πάνω από τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 3 Μαΐου.

H απόφαση των «κεφαλών» της διεθνούς οικονομίας, στις συνόδους ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας να μην παρέμβουν στις ανισορροπίες του διεθνούς συναλλαγματικού τοπίου, σημαίνει για τους επενδυτές ότι δεν θα μπουν φραγμοί στην διοχέτευση φθηνού χρήματος από τις πωλήσεις δολαρίων σε αγορές αναδυόμενων ενεργητικών και εμπορευμάτων.

Καθρεφτίζοντας αυτές τις εξελίξεις, το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί σε νέο χαμηλό 15 ετών και ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών ενισχύθηκε περίπου 0,5% παρουσιάζοντας άνοδο 12% από τις αρχές του έτους.

Σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών ούτε επιχειρηματικών κερδών, αλλά από αύριο ο κύκλος αποτελεσμάτων Q3 «παίρνει φωτιά» με τις ανακοινώσεις Intel, J.P. Morgan Chase και General Electric, μεταξύ άλλων, μέσα στην εβδομάδα.

Οι ελπίδες περαιτέρω πιστωτικής στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες βοήθησαν και τις ευρωαγορές σε θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 5.672 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 6.309 μονάδες, ενώ ο CAC 0,14% στις 3.768 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v