Κρατάει τις 11.000 μον. ο Dow περιμένοντας το Q3

Με θετική δυναμική μετά την κατάκτηση των 11.000 μονάδων του Dow και τις προοπτικές περαιτέρω παροχής ρευστότητας, οι επενδυτές στην Wall Street ετοιμάζονται για μια σημαντική περίοδο ανακοινώσεων Q3.

Με θετική δυναμική από την κατάκτηση των 11.000 μονάδων του Dow, οι επενδυτές στο αμερικανικό χρηματιστήριο ετοιμάζονται για μια σημαντική εβδομάδα όσον αφορά τις ανακοινώσεις κερδοφορίας γ΄τριμήνου.
 
Ο δείκτης Dow Jones ενισχέυται 0,04% στις 11.010 μονάδες, ο S&P 0,08% στις 1.166 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,07% στις 2.430 μονάδες.

Οι αγορές ομολόγων και οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες των ΗΠΑ παραμένουν σήμερα κλειστές λόγω αργιών για την Ημέρα του Κολόμβου.

Το αμερικανικό χρηματιστήριο απεκόμισε κέρδη την Παρασκευή χάρη στην προοπτική περαιτέρω παροχής ρευστότητας από την Federal Reserve, καθώς η αγορά εργασίας δεν παρουσιάζει βελτίωση. Ο Dow Jones Industrial Average έκλεισε πάνω από τις 11.000 μονάδες για πρώτη φορά από τις 3 Μαΐου.

H απόφαση των «κεφαλών» της διεθνούς οικονομίας, στις συνόδους ΔΝΤ-Παγκόσμιας Τράπεζας να μην παρέμβουν στις ανισορροπίες του διεθνούς συναλλαγματικού τοπίου, σημαίνει για τους επενδυτές ότι δεν θα μπουν φραγμοί στην διοχέτευση φθηνού χρήματος από τις πωλήσεις δολαρίων σε αγορές αναδυόμενων ενεργητικών και εμπορευμάτων.

Καθρεφτίζοντας αυτές τις εξελίξεις, το δολάριο συνεχίζει να υποχωρεί σε νέο χαμηλό 15 ετών και ο δείκτης MSCI αναδυόμενων αγορών ενισχύεται 0,5% παρουσιάζοντας άνοδο 12% από τις αρχές του έτους.

Σήμερα δεν έχει προγραμματιστεί ανακοίνωση στατιστικών μεγεθών ούτε επιχειρηματικών κερδών, αλλά από αύριο ο κύκλος αποτελεσμάτων Q3 «παίρνει φωτιά» με τις ανακοινώσεις Intel, J.P. Morgan Chase και General Electric, μεταξύ άλλων, μέσα στην εβδομάδα.

Οι ελπίδες περαιτέρω πιστωτικής στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες στηρίζουν και τις ευρωαγορές σε θετικά πρόσημα.

Ο δείκτης FTSE κερδίζει 0,28% στις 5.673 μονάδες, ο DAX 0,21% στις 6.305 μονάδες, ενώ ο CAC 0,1% στις 3.767 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v