Επιφυλακτικά κέρδη στο ξεκίνημα του Q3 στη Wall

Η σταθερή ανεργία του Σεπτεμβρίου, εμπνέει επιφυλακτική αισιοδοξία στη Wall Street, όπως και το «καλό ξεκίνημα» στο Q3 από την Alcoa. Νομίσματα και σύνοδος ΔΝΤ στο επίκεντρο. Μικτή εικόνα ευρωαγορών.

Η διατήρηση του ποσοστού ανεργίας σε σταθερό επίπεδο τον Σεπτέμβριο, εμπνέει επιφυλακτική αισιοδοξία στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Καλό ξεκίνημα στο Q3 με την αναβάθμιση της πρόβλεψης της Alcoa για την ζήτηση.

Ο δείκτης Dow Jones ενισχύεται 0,23% στις 10.971 μονάδες, ο S&P 0,2% στις 1.160 μονάδες, ενώ ο Nasdaq 0,03% στις 2.384 μονάδες.

Η Wall Street έκλεισε με αρνητικές τάσεις χθες και ο δείκτης Dow Jones δεν κατόρθωσε να κατακτήσει το ψυχολογικά σημαντικό επίπεδο των 11.000 μονάδων.

Το ποσοστό της ανεργίας παρέμεινε σταθερό στο 9,6% τον Σεπτέμβριο στην αμερικανική οικονομία, ενώ οι θέσεις εργασίας πλην του αγροτικού τομέα μειώθηκαν κατά 95.000, ελαφρώς περισσότερο απ’όσο αναμενόταν.

Στις αγορές αυξάνονται οι φημολογίες σχετικά με το αν η Federal Reserve θα αποφασίσει να απελευθερώσει νέο κύκλο παροχής ρευστότητας, ζήτημα που δείχνει να διχάζει την κεντρική τα ράπεζα των ΗΠΑ.

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθούν οι επενδυτές τις εξελίξεις στις συνόδους G7, Διεθνούς Νομισματικού και Παγκόσμιας Τράπεζας, όπου οι διεθνείς ισοτιμίες προβλέπεται να αποτελέσουν το βασικό θέμα συνομιλιών, στο πλαίσιο της απειλής «νομισματικού πολέμου» υποτιμήσεων στο διεθνές εμπόριο.

Από το επιχειρηματικό μέτωπο, η Alcoa ενισχύεται 4% μετά την ανακοίνωση των κερδών τριμήνου, που ανοίγει τον κύκλο ανακοινώσεων χρήσης γ΄τριμήνου.

Πτωτικά αντιδρά η μετοχή της Micron Technology μετά την ανακοίνωση αποτελεσμάτων για το οικονομικό της δ΄τρίμηνο.

Μικτή είναι η εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με την Barclays να επιβαρύνει την αγορά του Λονδίνου με πτώση 3%, όταν ανακοινώθηκε ότι μεγάλος επενδυτές έκανε hedge σε ολόκληρο το μερίδιό του, με αποτέλεσμα πώληση 220 εκατ. μετοχών.

Ο δείκτης FTSE υποχωρεί 0,34% στις 5.641 μονάδες, ο DAX ενισχύεται 0,07% στις 6.279 μονάδες, ενώ ο CAC υποχωρεί 0,13% στις 3.764 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v