Κράτησε τις 11.000 μονάδες ο Dow

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall σε μια άνευρη συνεδρίαση εξαιτίας της απουσίας σημαντικών μακροοικονομικών και εταιρικών ειδήσεων. Στήριξη στους δείκτες από τις φήμες για παρέμβαση της Fed. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Οριακές διακυμάνσεις στη Wall σε μια άνευρη συνεδρίαση εξαιτίας της απουσίας σημαντικών μακροοικονομικών και εταιρικών ειδήσεων. Στήριξη στους δείκτες από τις φήμες για παρέμβαση της Fed. Άνοδος στις ευρωαγορές.

Ήπια ανοδικά κινήθηκε η Wall Street καθώς εντείνονται οι φήμες ότι η Κεντρική Τράπεζα θα προχωρήσει σύντομα σε περαιτέρω μέτρα στήριξης μετά τα απογοητευτικά στοιχεία ανεργίας της Παρασκευής, προκειμένου να τονώσει την οικονομική δραστηριότητα στις ΗΠΑ.

Όπως σημειώνει ο Αντιπρόεδρος τη MG Global, Nick Kalivas, “υπάρχουν πολλές σημαντικές ειδήσεις τις επόμενες μέρες της εβδομάδας, καμία όμως τόσο σημαντική σήμερα που να μπορεί να δώσει ρυθμό στην χρηματιστηριακή αγορά. Θεωρώ ότι οι επενδυτές βρίσκονται σε στάση αναμονής».

Και η σημερινή συνεδρίαση φάνηκε να τον δικαιώνει. Οριακά κέρδη για τους δείκτες με τον Dow να κρατά με το ζόρι τις 11.000 μονάδες και χωρίς σημαντικές διακυμάνσεις.

Συγκεκριμένα, η ήπια σημερινή συνεδρίαση οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στην απουσία εταιρικών αποτελεσμάτων καθώς και σημαντικών μακροοικονομικών ανακοινώσεων.

Παράλληλα η αγορά ομολόγων στις ΗΠΑ παρέμεινε κλειστή σήμερα λόγω του εορτασμού της Ημέρας του Κολόμβου.

Μόνη αξιόλογη σημερινή είδηση, αν και με αρνητικό αντίκτυπο στην αγορά, ήταν η υποβάθμιση των προοπτικών ανάπτυξης της αμερικανικής οικονομίας τόσο το 2010 όσο και το 2011 από τη National Association for Business Economics (ΝΑΒΕ) και συγκεκριμένα στο 2,6% από 3,2% προηγουμένως.

Στο εταιρικό μέτωπο, σημειώνεται ότι περίπου 15 εισηγμένες στη Wall, θα ανακοινώσουν τα αποτελέσματα γ’ τριμήνου εντός της εβδομάδας, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι Intel, JP Morgan και General Electric.

Σύμφωνα με έρευνα της Thomson Reuters εκτιμάται συνολικά τα καθαρά κέρδη γ’ τριμήνου να σημειώσουν αύξηση 24% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009 και άνοδο 7% τα έσοδα, αντίστοιχα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, σε νέο ιστορικό υψηλό διαμορφώθηκε ο χρυσός και συγκεκριμένα στα 1.355 δολ. σημειώνοντας ημερήσια άνοδο 0,7%, ενώ η τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές υποχώρησε κατά 0,5% στα 82,24 δολ./βαρέλι.

Λίγο πριν από το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής σημείωνε εντυπωσιακά κέρδη 6,8% στα 2,52 δολάρια ενώ το δικαίωμα της ενισχύεται 0,8% στα 26,7 δολάρια.

Στη Wall Street, ο Dow έκλεισε με κέρδη 0,03% στις 11.008,59 μονάδες, ο S&P 500 με άνοδο 0,01% στις 1.165,30 μονάδες και ο Nasdaq υψηλότερα 0,02% στις 2.402,33 μονάδες.

Στην Ευρώπη, ο δείκτης FTSE έκλεισε με άνοδο 0,2% στις 5.672,40 μονάδες, ο DAX 0,28% στις 6.309,51 μονάδες, ενώ ο CAC 0,14% στις 3.768,49 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v