Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συντηρεί τα κέρδη του μήνα η Wall Street

Ικανοποιημένη με το καλύτερο ξεκίνημα έτους από το 1989, η Wall Street κινείται με μικρές διακυμάνσεις, συντηρώντας το +7% του Ιανουαρίου. Πτώση 2,5% στην Ισπανία λόγω κυβερνητικού σκανδάλου.

Ικανοποιημένη με το καλύτερο ξεκίνημα έτους από το 1989, η Wall Street κινείται με μικρές διακυμάνσεις, συντηρώντας το +7% του Ιανουαρίου.

Η μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων ανέργων προκάλεσε πιέσεις στο άνοιγμα της συνεδρίασης, αλλά η ανακοίνωση άλλων, ευνοϊκων, στατιστικών στοιχείων προκάλεσε ανάκαμψη στην συνέχεια.

Έτσι, οι εναλλαγές ήπιων προσήμων χαρακτηρίζουν αυτή την συνεδρίαση, που είναι «βαριά» σε στατιστικές και εταιρικές ανακοινώσεις, με τα αποτελέσματα της MasterCard, του Facebook και άλλων μεγάλων επιχειρήσεων.

Αυτή την ώρα, ο δείκτης Dow Jones υποχωρεί 0,22% στις 13.879 μονάδες, ο S&P υποχωρεί 0,2% στις 1.499 μονάδες, ενώ ο Nasdaq κινείται 0,01% χαμηλότερα στις 3.142 μονάδες.

Μέχρι στιγμής, τόσο ο Dow όσο και ο S&P 500 έχουν αποκομίσει κέρδη 7% στον πρώτο μήνα του έτους. Εφόσον κρατήσουν τα κέρδη μέχρι το κλείσιμο, θα έχουν καταφέρει το καλύτερο ξεκίνημα έτους από το 1989. 

Η Wall Street έκλεισε χθες με υποχώρηση από τα υψηλότερα επίπεδα 5 ετών όπου αναρριχήθηκε στις προηγούμενες συνεδριάσεις.

Από το στατιστικό μέτωπο σήμερα, ανακοινώθηκε ότι οι αιτήσεις για επίδομα ανεργίας αυξήθηκαν κατά 38.000 την περασμένη εβδομάδα στην αμερικανική οικονομία. Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι ο αριθμός των νέων ανεργων ανηλθε στους 368.000.

Σύμφωνα με ξεχωριστά στοιχεία όμως, η προσωπική κατανάλωση βελτιώθηκε αισθητά τον Δεκέμβριο. Η κατανάλωση αυξήθηκε 2,6% ενώ οι αναλυτές περίμεναν αύξηση 0,8%. Τον Νοεμβριο ο δείκτης προσωπικής κατανάλωσης είχε αυξηθεί 0,8%.

Επιπλέον στην συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο δείκτης μεταποίησης Chicago ΡΜΙ ενισχύθηκε στο 55,6 τον Ιανουάριο, σημειώνοντας την καλύτερη εμφάνιση εννέα μηνών. Οι αναλυτές περίμεναν ότι ο δείκτης θα ενισχυθεί στο 49,5.

Η περίοδος ανακοινώσεων αποτελεσμάτων δ τριμήνου συνεχίζεται, με τα Q4 της MasterCard, του Facebook (-7%) της Qualcomm (+6%) και της JDS Uniphase (+14%) μεταξύ άλλων.

Πτωτικά επί δεύτερη συνεχόμενη συνεδρίαση κινήθηκαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, περιορίζοντας τα κέρδη του μήνα στο 2,8%.

Ο δείκτης FTSE έκλεισε με πτώση 0,73% στις 6.277 μονάδες, ο DAX με απώλειες 0,45% στις 7.776 μονάδες, ενώ ο CAC 0,86% χαμηλότερα στις 3.733 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 ενισχύθηκε 2,8% τον Ιανουάριο, παρουσιάζοντας άνοδο επί 8ο συνεχόμενο μήνα, που είναι το μεγαλύτερο κερδοφόρο διάστημα από το 1997.

Εντονες πιέσεις υπέστη σήμερα το χρηματιστήριο της Μαδρίτης, που έκλεισε με απώλειες 2,45% στις 8.362 μονάδες, καθώς αποκαλύπτεται σκάνδαλο διαφθοράς που φαίνεται να αγγίζει ακόμη και τον πρωθυπουργό Μαριάνο Ραχόι.

Διορθωτικά κινούνται οι τιμές των εμπορευμάτων, με τον χρυσό να διορθώνει 22 δολάρια στα 1.660 μετά την διήμερη αναρρίχησή του και το πετρέλαιο να υποχωρεί 0,6% στα 97,35 δολ. ανά βαρέλι.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v