Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος: Επίθεση στο ΣΙΓΜΑ από διαμαρτυρόμενους κατά των μέτρων για την πανδημία

Σοβαρές υλικές ζημιές στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ από επίθεση ατόμων που διαμαρτύρονταν κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό. Τραυματίστηκαν δυο αστυνομικοί. Το κράτος δεν εκβιάζεται από κανέναν, διαμηνύει ο Ν. Αναστασιάδης.

Κύπρος: Επίθεση στο ΣΙΓΜΑ από διαμαρτυρόμενους κατά των μέτρων για την πανδημία

Επίθεση με κροτίδες, στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ, έκαναν, το βράδυ της Κυριακής, ομάδες ατόμων διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορωνοίού. Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές.

Το συγκρότημά δέχθηκε επίθεση από άτομα, που πέταξαν κροτίδες και προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν αρχικά στον προαύλιο χώρο του συγκροτήματος, ενώ κατόπιν κατευθύνθηκαν εντός του συγκροτήματος, την ώρα μάλιστα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο.

Κατά την διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής έπειτα από πορεία αρνητών της πανδημίας του νέου κορωνοϊού στο προεδρικό μέγαρο και τον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα, δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά. Συνάδελφοί τους, τους παρείχαν τις πρώτες βοήθειες μέχρι την έλευση ασθενοφόρου.

Αναστασιάδης: «Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν»

Τα πρωτοφανή επεισόδια που σημειώθηκαν χθες Κυριακή έξω από το Προεδρικό Μέγαρο και κορυφώθηκαν με την επίθεση εναντίον του συγκροτήματος «Δίας» συνιστούν πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

«Απειλήθηκαν ζωές και καταστράφηκαν περιουσιακά στοιχεία. Κυρίως, όμως, τα περιθωριακά στοιχεία νόμισαν ότι θα εκβιάσουν τη Δημοκρατία μας», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κράτος δεν απειλείται και δεν εκβιάζεται από κανέναν, πόσω μάλλον από άτομα, τα οποία επικαλούμενα παράλογες θεωρίες συνωμοσίας προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στον Μεσαίωνα.

Το συντεταγμένο κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η Δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια έξαλλων και ανεύθυνων πολιτών».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v