Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κύπρος-ΥΠΟΙΚ: Δεν μπορούμε να επιδοτούμε μη εμβολιασμένους

«Σεβόμαστε το δικαίωμα επιλογής», αλλά λειτουργούν «εις βάρος άλλων κοινωφελών πολιτικών», έγραψε ο Κωνσταντίνος Πετρίδης σε ανάρτησή του στο Twitter. Κατάργηση δωρεάν rapid test.

Κύπρος-ΥΠΟΙΚ: Δεν μπορούμε να επιδοτούμε μη εμβολιασμένους

«Το 2021 διαθέσαμε 22 εκατομμύρια ευρώ, λεφτά των φορολογουμένων για rapid tests. Εξασφαλίσαμε δωρεάν εμβόλια για όλους για να προστατεύσουμε την κοινωνία», αναφέρει σε ανάρτησή του στο Twitter o υπουργός Οικονομικών της Κύπρου Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ο κος Πετρίδης προσθέτει: «Σεβόμαστε το δικαίωμα επιλογής, αλλά η κοινωνία δεν μπορεί πλέον να επιδοτεί τους μη εμβολιασμένους εις βάρος άλλων κοινωφελών πολιτικών».

Έναν θάνατο και 277 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της Κύπρου. Σημαντική αύξηση παρουσιάζει ο αριθμός των νοσηλευομένων, με 301 ασθενείς COVID-19 να νοσηλεύονται, εκ των οποίων οι 86 σε σοβαρή κατάσταση. Ποσοστό 89,85% των νοσηλευόμενων δεν έχουν ιστορικό εμβολιασμού.

Από σήμερα τέθηκε σε εφαρμογή η κατάργηση των δωρεάν rapid tests, τα οποία θα ισχύουν πλέον για συγκεκριμένες ομάδες του πληθυσμού που αδυνατούν να εμβολιαστούν, ενώ στην πλειοψηφία τους θα διενεργούνται από αδειοδοτημένα φαρμακεία και εργαστήρια. Έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά 23.254 τεστ ανίχνευσης της νόσου με τη μοριακή μέθοδο (PCR) και τη μέθοδο ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (antigen rapid test).

Έναρξη εμβολιασμού για τα άτομα ηλικίας 12 ετών και άνω και μείωση μέγιστου αριθμού που απαιτείται για την επίδειξη SafePass (αρνητικό rapid ή pcr 72 ωρών ή πιστοποιητικό εμβολιασμού) από τα 20 άτομα στα 10 άτομα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Κύπρου Μιχάλης Χατζηπαντέλα.

Οπως ανέφερε ο κος Χατζηπαντέλα, η Κυβέρνηση προχώρησε στη λήψη μέτρων κοινωνικής προστασίας, μέτρων κοινωνικής ευαισθησίας, μέτρων κοινωνικής ευθύνης, καθώς και αποφάσεις που σέβονται την επιλογή του κάθε πολίτη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v