Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό

Παραλάβαμε χάος στο Ελληνικό αλλά προχωρούμε, σχολιάζει ο πρωθυπουργός. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει, το σχόλιο για τη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων. Η διοίκηση της ΔΕΗ πρέπει να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα, τονίζει.

Ηχηρά μηνύματα Τσίπρα για ΔΕΗ, ΕΛΠΕ και Ελληνικό

Ηχηρά μηνύματα για ΕΛΠΕ, ΔΕΗ και Ελληνικό έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για την τελευταία εξέλιξη με τη στάση της Paneuropean Oil στη γενική συνέλευση των ΕΛΠΕ καθώς και για το ποιες είναι οι εκκρεμότητες με την κυβέρνηση που επικαλέστηκε ο επενδυτής, προκειμένου να ζητήσει την αναβολή της συνέλευσης. Ρωτήθηκε δε αν το αίτημα του ιδιώτη επενδυτή σχετίζεται με άλλες δραστηριότητές του όπως το Ελληνικό.

Ο πρωθυπουργός είπε ότι «τα ΕΛΠΕ έχουν συγκεκριμένη κερδοφορία, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Σε κάποιους αρέσει και σε κάποιους δεν αρέσει», σημείωσε χαρακτηριστικά και μίλησε για το Ελληνικό:

«Παραλάβαμε χάος στο Ελληνικό, δεν υπήρχε περιβαλλοντική μελέτη και τώρα όλα δρομολογούνται σε μια σειρά. Πράγματι η νομοθεσία έχει γραφειοκρατικές διαδικασίες αλλά δεν μπορούμε να υπερβαίνουμε και το Σύνταγμα. Έχουμε θετικές εξελίξεις, δρομολογούνται διαδικασίες που ήταν κολλημένες. Σε ό,τι αφορά στις εκκρεμότητες, να απευθύνετε την ερώτηση στον ιδιώτη», σχολίασε δηκτικά ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας έδειξε ενοχλημένος όταν του ετέθη νέο ερώτημα για το θέμα και για το αν τίθεται ζήτημα αμφισβήτησης της διοίκησης των ΕΛΠΕ: «Πάγια θέση μας είναι η αρμονική συνεργασία δημοσίου και ιδιώτη. Τα οικονομικά αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά. Ομάδα που κερδίζει δεν την αλλάζεις».

Για τον πρόεδρο της ΔEH

Ο κ. Τσίπρας ρωτήθηκε για τις θέσεις του προέδρου της ΔEH, που έρχονται σε αντίθεση με τη συμφωνία σε ό,τι αφορά στις λιγνιτικές μονάδες. «Ο καθένας έχει τον ρόλο του και ο διευθύνων σύμβουλος έχει ρόλο να καταθέτει προτάσεις και σκέψεις, αλλά όχι να διαπραγματεύεται με τους δανειστές. Θα πρέπει ο ίδιος να συμφιλιωθεί με την πραγματικότητα».

Επανέλαβε δε, πως η διαπραγμάτευση για τη ΔEH έφερε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα, αποσοβώντας το σχέδιο για «μικρή ΔEH».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v