Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ηλιόπουλος: Η ανάπτυξη στη χώρα να έρθει με προστασία της εργασίας

H αντιμετώπιση της ανεργίας είναι «συνολικό ζήτημα» και όχι θέμα προσώπων, υπογράμμισε ο νέος υφυπουργός Εργασίας κατά την τελετή παράδοσης-παραλαβής. Τι δήλωσαν Ε. Αχτσιόγλου και Ρ. Αντωνοπούλου.

Ηλιόπουλος: Η ανάπτυξη στη χώρα να έρθει με προστασία της εργασίας

Στην διάθεση του υπουργείου Εργασίας και του νέου υφυπουργού Νάσου Ηλιόπουλου δήλωσε πως βρίσκεται η Ράνια Αντωνοπούλου κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του δύσκολου χαρτοφυλακίου της αντιμετώπισης της ανεργίας.

Σε χαμηλούς και χωρίς οξύνσεις τόνους, ακολουθώντας μια τυπική διαδικασία, η κ. Αντωνοπούλου αρνήθηκε να σχολιάσει τους λόγους αποπομπής της από το κυβερνητικό σχήμα, ενώ η υπουργός Έφη Αχτσιόγλου την ευχαρίστησε για την αποτελεσματική συμβολή της στη μάχη της κυβέρνησης για μείωση της ανεργίας.

Αναφέρθηκε μάλιστα στις θεσμικές τομές που η κ. Αντωνοπούλου εφάρμοσε, και οι οποίες θα λειτουργήσουν ως παρακαταθήκη και για τον νέο αναπληρωτή υπουργό.

Από την πλευρά του, ο μέχρι πρότινος Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα που τον εμπιστεύθηκε, την υπουργό Έφη Αχτσιόγλου που από την πρώτη στιγμή τον στήριξε αλλά και την απερχόμενη αναπληρώτρια υπουργό Ράνια Αντωνοπούλου για την σημαντική δουλειά που έκανε στο στόχο για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε μάλιστα και από τους τρεις, στην τάξη που επιχειρήθηκε να μπει στα προγράμματα κατάρτισης, καθώς και στον ουσιαστικό επανασχεδιασμό των προγραμμάτων στον οποίο προχώρησε η κ. Αντωνοπούλου, ενώ επισημάνθηκε ότι αφήνει στο υπουργείο σημαντικά εργαλεία όπως ο μηχανισμός διάγνωσης αναγκών, που μαζί με τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας αποτελούν πρότυπα και για την υπόλοιπη Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η κ. Αντωνοπούλου εκτίμησε ότι ο αντικαταστάτης της θα ανταποκριθεί στο έργο του, καθώς τον γνωρίζει από την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόταν στην αντιπολίτευση. Επισήμανε ότι τη μάχη της εργασίας πρέπει να την κερδίσει η κυβέρνηση και η ίδια προτίθεται να συμβάλει σε αυτόκ ακόμη και ως απλή πολίτης.

Από την πλευρά της, η κ. Αχτσιόγλου χαρακτήρισε την κ. Αντωνοπούλου και τον κ. Ηλιόπουλο ως δύο από τους πρωταγωνιστές στη μάχη της καταπολέμησης της ανεργίας και της στήριξης της εργασίας στην Ελλάδα.

Επισήμανε την αφοσίωση της κ. Αντωνοπούλου στην προσπάθεια να περιοριστεί η ανεργία και να βελτιωθούν τα προγράμματα απασχόλησης, ενώ αποκάλεσε «φίλο» το νέο αναπληρωτή υπουργό, Νάσο Ηλιόπουλο, δηλώνοντας έτοιμη να τον στηρίξει στο νέο του ξεκίνημα.

Τέλος, ο Ν. Ηλιόπουλος, στη σύντομη ομιλία του, επέμεινε ότι η αντιμετώπιση της ανεργίας είναι «συνολικό ζήτημα» και όχι θέμα προσώπων.

Εκτίμησε ότι η ανάπτυξη στη χώρα πρέπει να έρθει με προστασία της εργασίας και του ανθρώπινου δυναμικού, κυρίως δε των νέων ανθρώπων ώστε να ανασχεθεί το φαινόμενο του Brain Drain.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v