Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Φωτίου: Επιταχύνονται οι δράσεις για βελτίωση συνθήκων διαβίωσης των Ρομά

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά απέστειλε σε 120 δήμους την απαραίτητη τεχνική βοήθεια ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, για να κερδηθεί χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων, δήλωσε η Θ. Φωτίου.

Φωτίου: Επιταχύνονται οι δράσεις για βελτίωση συνθήκων διαβίωσης των Ρομά

Με εντολή της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, επιταχύνονται οι διαδικασίες δημιουργίας υποδομών για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά, σε όλη τη χώρα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας.

Η Αναπληρώτρια Υπουργός δήλωσε:

«Η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των Ρομά αποτελεί προτεραιότητα για το Υπουργείο και την Κυβέρνηση. Έχουμε την πολιτική βούληση και το σχέδιο για να ξεπεράσουμε τα προβλήματα που σωρεύτηκαν επί σειρά δεκαετιών και κληρονομήσαμε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις.

Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους τοπικούς και τους αυτοδιοικητικούς φορείς, ώστε να υλοποιήσουμε τις αναγκαίες παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την ένταξη των Ρομά στις τοπικές κοινωνίες. Είναι στρατηγική μας επιλογή αλλά ταυτόχρονα και υποχρέωση, να δημιουργήσουμε τις κατάλληλες συνθήκες για την αξιοπρεπή διαβίωσή τους».

Η Ειδική Γραμματεία Κοινωνικής Ένταξης των Ροµά απέστειλε σε 120 δήμους όλης της χώρας την απαραίτητη τεχνική βοήθεια, η οποία περιλαμβάνει έτοιμες κωδικοποιημένες οδηγίες (πρότυπες τεχνικές εκθέσεις, υποδείγματα αιτιολογικών εκθέσεων και οδηγούς εφαρμογής, καθώς και υγειονομικές εκθέσεις), ώστε να διευκολυνθούν οι τοπικοί φορείς, να κερδηθεί σημαντικός χρόνος και να επιταχυνθεί η υλοποίηση των δράσεων.

Οι παρεμβάσεις θα συγχρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) των Περιφερειακών Προγραμμάτων και περιλαμβάνουν την εγκατάσταση υποδομών ατομικής και περιβαλλοντικής υγιεινής. Ειδικότερα, θα δημιουργηθούν πολυκέντρα τα οποία θα έχουν σύνδεση με τα δίκτυα κοινής ωφέλειας και θα αποτελούνται από ντουζιέρες, δεξαμενές πλύσης κ.α.

Επιπλέον, προβλέπεται η δημιουργία χώρων για την ανάπτυξη δραστηριοτήτων και μαθησιακής στήριξης.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v