Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αχτσιόγλου: Δίνουμε ξανά ζωή στα νεκρά κτίρια των εποπτευόμενων φορέων μας

Τι είπε η υπουργός Εργασίας στην εκδήλωση για την έναρξη της 6ης Μπιενάλε στο ξενοδοχείο Esperia Palace.

Αχτσιόγλου: Δίνουμε ξανά ζωή στα νεκρά κτίρια των εποπτευόμενων φορέων μας

Η Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Έφη Αχτσιόγλου, καλωσόρισε την εκδήλωση για την έναρξη της 6ης Μπιενάλε της Αθήνας “ANTI”, στο ξενοδοχείο ESPERIA PALACE.

Το Υπουργείο Εργασίας υποστηρίζει τη φετινή διοργάνωση που πραγματοποιείται από τις 26 Οκτωβρίου έως τις 9 Δεκεμβρίου 2018, παραχωρώντας για τους σκοπούς της έκθεσης δύο εμβληματικά ακίνητα ιδιοκτησίας ΕΦΚΑ, στο πλαίσιο του προγράμματος για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του με όρους κοινωνικής ανταπόδοσης, το πρώην ξενοδοχείο ESPRERIA PALACE στην οδό Σταδίου 22, που άνοιξε τις πύλες του έπειτα από 8 χρόνια, και το πρώην Μέγαρο του Ταμείου Μηχανικών στην οδό Κολοκοτρώνη 4.

«Είμαστε χαρούμενοι, γιατί το σχέδιο που ξεκινήσαμε πριν από 1,5 χρόνο, να ξαναδώσουμε ζωή στα νεκρά κτίρια των εποπτευόμενων φορέων μας, συμβολικά εδώ συναντά τον απόλυτο σκοπό του, καθώς δίνει στέγη στο ανώτατο επίπεδο της ανθρώπινης δημιουργίας: την Τέχνη», τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, επισημαίνοντας ότι: «αγκαλιάσαμε την ιδέα της Μπιενάλε της Αθήνας, λόγω της αναμφίβολης καλλιτεχνικής απήχησης που εκπέμπει διεθνώς, ως ελληνικός θεσμός της σύγχρονης τέχνης».

Η Υπουργός Εργασίας παρέθεσε τις πρωτοβουλίες για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης και του ΟΑΕΔ, και ειδικότερα την αλλαγή του νομοθετικού πλαισίου, ώστε να μπορούν να φιλοξενούν βραχυχρόνια καλλιτεχνικά εγχειρήματα, «πρωτοβουλίες που έχουν οδηγήσει μέχρι στιγμής στην ενεργοποίηση 70 κενών ακινήτων στο κέντρο της Αθήνας και στην επέκταση του προγράμματος σε Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Βόλο και Ελευσίνα, όπου συμβάλλουμε στην υπόθεση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης 2021».

«Δίνοντας ζωή σε δημόσια κτίρια, η Μπιενάλε φέρνει τα κενά δημόσια κτίρια στην καθημερινότητα της πόλης. Μέσω της βιωματικής εμπειρίας, της επαγρύπνησης των αισθήσεων και της σκέψης που χαρακτηρίζουν τις δράσεις της, τα κτίρια αυτά παύουν να είναι άδεια κουφάρια τα οποία οι περαστικοί προσπερνούν αδιάφορα, και αποκτούν ξανά αξία», σημείωσε η κ. Αχτσιόγλου και τόνισε ότι: «είναι ξεκάθαρο πως η Μπιενάλε, ήδη από τις προηγούμενες εκδόσεις της, εστίασε σε αυτό που ορθά ονομάσατε την καρδιά της “τραυματισμένης” πόλης. Στην αναζωογόνηση αυτής της τραυματισμένης Αθήνας προσπαθούμε κι εμείς να συμβάλουμε τα τελευταία χρόνια».

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v