Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Συνέδριο για φαρμακοποιούς από τον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ την Κυριακή 29/9

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 9 π.μ. ως τις 6 μ.μ.

Συνέδριο για φαρμακοποιούς από τον όμιλο ΠΕΙΦΑΣΥΝ την Κυριακή 29/9

Για τρίτη συνεχή χρονιά ο Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ διοργανώνει Συνέδριο με τίτλο Φαρμακείο Αύριο, ένα νέο επάγγελμα, με σκοπό την ανάδειξη του νέου μοντέλου φαρμακείου καθώς και του ρόλου που καλείται να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός στα επόμενα χρόνια.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί την Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου 2019, στο Θέατρον, Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Πειραιώς 254, Ταύρος), από τις 9 π.μ. ως τις 6 μ.μ. και με την οργανωτική υποστήριξη της εταιρείας ΧΑΡΑΜΗ Α.Ε και του Περιοδικού PHARMACY management και επικοινωνία.

Φαρμακοποιοί, στελέχη της φαρμακευτικής αγοράς αλλά και επιστήμονες από τον χώρο της υγείας αναμένεται να προσέλθουν στο Συνέδριο, ενώ εκτιμάται ότι οι συμμετέχοντες τελικώς θα ξεπεράσουν τα 1200 άτομα.

Με δεδομένες τις ταχύτατες αλλαγές στην παγκόσμια οικονομία λόγω της 4ης βιομηχανικής επανάστασης αλλά και στη φαρμακευτική αγορά ειδικότερα, σκοπός του είναι να αναδειχτούν οι νέες επιτακτικές ανάγκες στο πεδίο της υγείας, καθώς και το εξελιγμένο μοντέλο του φαρμακείου που απαιτείται για την εξυπηρέτησή τους, αλλά και ο νέος ρόλος που οφείλει να διαδραματίσει ο φαρμακοποιός, βάζοντας σε πρώτη προτεραιότητα την παροχή υπηρεσιών στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας .

Το Συνέδριο περιλαμβάνει ομιλίες και στρογγυλό τραπέζι με διακεκριμένους ξένους και Έλληνες ομιλητές, οι οποίοι θα επιχειρηματολογήσουν πάνω σε αυτά τα νέα δεδομένα, προτείνοντας λύσεις για το φαρμακείο του Αύριο.

Συγκεκριμένα ο Φαρμακοποιός κ. Λευτέρης Μαρίνος, Γ. Γραμματέας Δ.Σ ΟΣΦΕ, Μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Φαρμακευτικής Πρακτικής θα μιλήσει για τις ανάγκες των ασθενών και την ανάγκη προσαρμογής των οικοσυστημάτων υγείας.

Θα εισάγει για πρώτη φορά τον όρο ‘’Φαρμακοποιός των Επτά Αστέρων’’ και θα τον σκιαγραφήσει με βάση τις κατευθύνσεις του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας.

Στην συνέχεια ο κ. Dan Steiber R.Ph., Αρχισυντάκτης και Αντιπρόεδρος του παγκοσμίως κορυφαίου περιοδικού Specialty Pharmacy Times , μέλος των σημαντικότερων οργανώσεων υγείας της Αμερικής, Σύμβουλος Στρατηγικού σχεδιασμού και ίδρυσης φαρμακευτικών Οργανισμών, κεντρικός Ομιλητής σε διεθνή φαρμακευτικά συνέδρια θα μιλήσει στους Έλληνες φαρμακοποιούς για τις παγκόσμιες εξελίξεις στον φαρμακευτικό χώρο, καθώς και για τις καινοτόμες πρακτικές που εφαρμόζουν σήμερα οι φαρμακοποιοί στην Αμερική .

H Prof. Reem Kayyali – Καθηγήτρια και Διευθύντρια της φαρμακευτικής σχολής του Πανεπιστημίου του Kingston στο Λονδίνο θα αναφερθεί στα εμπόδια που έχει ο φαρμακοποιός σχετικά με την εξέλιξη του ρόλου του, για τις ευκαιρίες που του δίνονται στη σύγχρονη φαρμακευτική πρακτική, καθώς και για το αν το παράδειγμα της Μεγάλης Βρετανίας μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την ανάπτυξη της φαρμακευτικής πρακτικής και σε άλλες χώρες όπως η Ελλάδα.

Στη συνέχεια το λόγο θα λάβει ο κ. Alain Roudergues, Γεν. Διευθυντής SECOF (Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ευρώπης), ο οποίος θα αναφερθεί στο σύστημα αποζημίωσης των φαρμακείων της κοινότητας στη Γαλλία και πώς αυτό ευθυγραμμίζεται με την εξελικτική πορεία προς το Ευρωπαϊκό φαρμακείο του μέλλοντος.

Στο στρογγυλό τραπέζι με συντονιστή τον κ. Λευτέρη Μαρίνο και συμμετέχοντες τον κ. Νίκο Δέδε, Πρόεδρο European AIDS Treatment Group & Πρόεδρο «Θετική Φωνή», τον κ. Dan Steiber R.Ph και τον κ. Alain Roudergues θα αναπτυχθούν οι ανάγκες του ασθενούς και πώς αυτές διαμορφώνουν το φαρμακείο του αύριο.

Κατόπιν ο κ. Γεώργιος Βελιώτης, Γεν. Διευθυντής Ζωής & Υγείας INTERAMERICAN Πρόεδρος Πλατφόρμας Υγείας Insurance Europe, εκπροσωπώντας την Ένωση Ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος, θα αναφερθεί στις αλλαγές στον ασφαλιστικό χώρο και στις ευκαιρίες που δημιουργούνται για τον φαρμακοποιό.

Τέλος ο Coach Παναγιώτης Γιαννάκης θα μιλήσει για την αξία της ομαδικότητας και πώς αυτή μπορεί να αξιοποιηθεί από τους Έλληνες φαρμακοποιούς.

Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου και υποστηρίζεται με χορηγίες από κορυφαίες φαρμακευτικές επιχειρήσεις, εγχώριες και πολυεθνικές.

Η συμμετοχή στο Συνέδριο είναι δωρεάν και οι συμμετέχοντες θα λάβουν πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περαιτέρω πληροφορίες παρακαλώ καλέστε στο τηλ. 210 4830291 κα Αραβαντινού.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v