Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σι Τζινπινγκ

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στη χώρα μας από το 2012, που ανέλαβε την ηγεσία της Κίνας.

Ελληνοκινεζική εκδήλωση στο πλαίσιο της επίσκεψης του Σι Τζινπινγκ

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς και το China Intercontinental Communication Center (CICC) συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «CHINA: Time of XI», την πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων, που θα λάβουν χώρα στην Ελλάδα ενόψει της επίσκεψης του Προέδρου της Κίνας Σι Τζινπινγκ.

Πρόκειται για την πρώτη επίσκεψη του κινέζου Προέδρου στη χώρα μας από το 2012, που ανέλαβε την ηγεσία της Κίνας. Από κινέζικης πλευράς στην εκδήλωση θα παρευρεθούν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, αξιωματούχοι του κράτους και της διπλωματίας της Κίνας, όπως ο Υφυπουργός Τύπου κος Guo Weinmin και η Πρέσβυς της Κίνας στην Ελλάδα κα Zhang.

Η εκδήλωση, της οποίας σκοπός είναι η ενίσχυση της πολιτιστικής συνεργασίας και της αλληλοκατανόησης μεταξύ της Ελλάδας και της Κίνας, αποτελείται από τα εξής μέρη:

1. Την επίσημη τελετή έναρξης των γυρισμάτων της κινηματογραφικής ταινίας με τίτλο «National Action». Το θέμα της ταινίας αφορά την έξοδο και μεταφορά αρχικά στην Κρήτη και εν συνεχεία στην Κίνα 15.000 κινέζων πολιτών από τη Λιβύη, όταν ξέσπασε εκεί ο πόλεμος το 2011. Η Ελλάδα τότε, κατέβαλε σημαντικές προσπάθειες και βοήθησε την κινέζικη κυβέρνηση στη διάσωση των κινέζων πολιτών, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες. Η ταινία, μέρος της οποίας θα γυριστεί στην Κρήτη και στις ελληνικές θάλασσες, αποτελεί την έμπρακτη ευγνωμοσύνη της Κίνας προς το ελληνικό λαό. Μετά την ολοκλήρωση των γυρισμάτων, η ταινία θα προβληθεί σ’ όλη την Κίνα και θα αποτελέσει τη μεγαλύτερη διαφήμιση του ελληνικού φιλότιμου και της ελληνικής αλληλεγγύης. Πέραν της συμβολής της στην ελληνο-κινέζικη φιλία, η ταινία θα αποτελέσει την καλλίτερη διαφήμιση για την Ελλάδα και θα συμβάλλει σημαντικά στην αύξηση των τουριστικών ροών από την Κίνα προς τη χώρα μας. Η παραγωγή της ταινίας θα γίνει από την National Cultural Industrial Investment Ltd (NCII) και αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα με τη συμμετοχή σημαντικών συντελεστών του παγκόσμιου κινηματογράφου.

2. Με αφορμή τα τρία νέα ντοκιμαντέρ (παραγωγή του Discovery) με τίτλο «China: Time of Xi», που θα προβάλλει η ΕΡΤ πριν την άφιξη του Προέδρου Σι και έχουν ως θέμα την σύγχρονη κοινωνία, την τεχνολογική εξέλιξη και τις σχέσεις της Κίνας με τον κόσμο, στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα λάβει χώρα ακαδημαϊκή συζήτηση σχετικά με την Κίνα στον 21ο αιώνα.

Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, το οποίο έχει αναπτύξει πολλαπλές συνεργασίες με Πανεπιστήμια, ερευνητικά και πολιτιστικά φόρα της Κίνας, συνδιοργανώνει την εκδήλωση με στόχο τη συμμετοχή του στον ακαδημαϊκό διάλογο για το ρόλο και τη σημασία της Κίνας στο σύγχρονο κόσμο, για την περαιτέρω προώθηση των ελληνο-κινέζικων επιστημονικών και πολιτιστικών σχέσεων, καθώς και για την προβολή της χώρας μας στην Κίνα.

Η εκδήλωση, που θα λάβει χώρα την Παρασκευή, 1 Νοεμβρίου, ώρα 16.00, στο Ξενοδοχείο ΧΙΛΤΟΝ της Αθήνας, είναι ανοικτή για όποιον ενδιαφέρεται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v