Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Φρούδες» οι ελπίδες της Αθήνας για τον τουρισμό, γράφει η FAZ

Για «ελληνική τραγωδία» κάνει λόγο η γερμανική εφημερίδα. Σημαντικές χώρες προέλευσης επισκεπτών έχουν αποκοπεί, η Αθήνα αναγκάστηκε να ζητήσει αρνητικά τεστ και τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν σε λίγες εβδομάδες!

«Φρούδες» οι ελπίδες της Αθήνας για τον τουρισμό, γράφει η FAZ

Η Frankfurter Allgemeine Zeitung στις οικονομικές της σελίδες φιλοξενεί άρθρο με τον τίτλο «Ελληνική τραγωδία».

Το άρθρο αναφέρεται στην εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα και τις αρνητικές επιπτώσεις που έχει στον τουρισμό: «Από τη μία πλευρά, σημαντικές χώρες προέλευσης των επισκεπτών έχουν αποκοπεί από την Ελλάδα. Μόνο οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Ρωσία, η Αυστραλία και ο Καναδάς αντιπροσώπευαν το 13% των εσόδων πέρυσι. …

Δεύτερον, η πανδημία εξελίχθηκε τόσο ανησυχητικά σε ορισμένες χώρες που η ελληνική κυβέρνηση αναγκάστηκε να ζητήσει πιστοποιητικό για αρνητικό τεστ κορωνοϊού, καταρχάς στα βόρεια χερσαία σύνορα για επισκέπτες από τα Βαλκάνια, στη συνέχεια για αεροπορικούς ταξιδιώτες από την Ισπανία, τη Σουηδία ή το Βέλγιο.

Τρίτον, ο αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα έχει σχεδόν τριπλασιαστεί σε λίγες εβδομάδες, σε 9.300, γεγονός που με τη σειρά του οδήγησε την Ιταλία οι επαναπατριζόμενοι από διακοπές στην Ελλάδα να μπαίνουν σε δεκαπενθήμερη καραντίνα».

Πηγή: Deutsche Welle

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v