Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης.

Στο ΣτΕ το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ανάπλαση της ΔΕΘ

Απεστάλη προς έγκριση στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για την ολοκληρωμένη ανάπλαση της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Με το τελευταίο αυτό βήμα, μπαίνει στην τελική ευθεία η υλοποίηση της δέσμευσης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, για την αναβάθμιση της ΔΕΘ σε ένα πρότυπο εκθεσιακό κέντρο διεθνούς εμβέλειας με σύγχρονες υποδομές και χώρους πρασίνου.

Το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος (ΠΔ) αφορά στην έγκριση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ) στην περιοχή του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και στον καθορισμό χρήσεων γης, όρων και περιορισμών δόμησης, στην περιβαλλοντική έγκριση του ΕΠΣ και στην έγκριση του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής ΠΣΕ) αυτού.

Ειδικότερα, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο (ΕΠΣ) στον χώρο του Εκθεσιακού Κέντρου Δήμου Θεσσαλονίκης, συνολικής εκτάσεως 176.087,65 τ.μ., καθορίζει έξι τομείς όρων δόμησης, καθώς και χρήσεις γης.

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Δημήτρης Οικονόμου, αρμόδιος για θέματα Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, δήλωσε:

«Η έγκριση από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας -μέσα σε μόλις ένα έτος- του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου για το Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης και του Πολεοδομικού Σχεδίου Εφαρμογής αυτού, αναδεικνύει την προσήλωση της Κυβέρνησης στην ανάδειξη των αναπτυξιακών προοπτικών της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Η αναβάθμιση των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, με έμφαση στις σύγχρονες υποδομές και τους κοινόχρηστους χώρους πρασίνου, θα ενισχύσει την εξωστρέφεια της πόλης, καθιστώντας την κέντρο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη».

Ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκος Ταγαράς, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Περιβάλλοντος, δήλωσε:

«Στόχος της περιβαλλοντικής αδειοδότησης του ΕΠΣ -η οποία περιλαμβάνει όρους, περιορισμούς και γενικές κατευθύνσεις- είναι τόσο η πληρέστερη προστασία και ορθολογική διαχείριση του περιβάλλοντος, όσο και η προστασία της αρχιτεκτονικής και πολιτιστικής κληρονομιάς».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v