Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Α. Χαρίτσης: Πλήρης κατάρρευση σε τουρισμό και εστίαση

Άμεσος κίνδυνος για χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και βαθιά ύφεση.

Α. Χαρίτσης: Πλήρης κατάρρευση σε τουρισμό και εστίαση

Για χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και βαθιά ύφεση προειδοποιεί ο τομεάρχης Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Χαρίτσης, επικαλούμενος την κατάσταση στον τουρισμό και στην εστίαση.

«Τα σημερινά στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για κατακρήμνιση του τζίρου στις επιχειρήσεις καταλυμάτων κατά 94,3% και στην εστίαση κατά 59% στο δεύτερο τρίμηνο, καταδεικνύουν με τον πιο αδιάψευστο τρόπο την πλήρη κατάρρευση σε δύο κλάδους που, όπως επισημαίνει και η ΕΛΣΤΑΤ, έχουν ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία για το σύνολο της ελληνικής οικονομίας», τονίζει.

Και προσθέτει: «Απαιτείται αλλαγή πολιτικής. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα για άμεση στήριξη της πραγματικής οικονομίας: επιδότηση της εργασίας, μη επιστρεπτέα ενίσχυση των επιχειρήσεων, μείωση του ΦΠΑ για τους πληττόμενους κλάδους.

Η εμμονή της κυβέρνησης σε μέτρα αναστολής της εργασίας και απλής μετάθεσης των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων για λίγους μήνες, όχι μόνο δεν αντιμετωπίζει την πρωτοφανή καθίζηση αλλά οδηγεί ήδη σε χιλιάδες λουκέτα, εκτίναξη της ανεργίας και βαθιά ύφεση».

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v