Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΓΣΕΕ: Σύμβαση-ομπρέλα προστασίας για 73.000 εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα

Η υπογραφή της νέας σύμβασης για το συγκεκριμένο κλάδο, η οποία αφορά περίπου 73.000 εργαζόμενους σε 30.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει στην πράξη ότι και οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ-ΣΕΤΚΕ) θέλουν ρυθμιζόμενους τους όρους αμοιβής και εργασίας, σημειώνει.

ΓΣΕΕ: Σύμβαση-ομπρέλα προστασίας για 73.000 εργαζόμενους στα τουριστικά καταλύματα

Την ώρα που οι εργαζόμενοι στον τουρισμό έχουν πληγεί τα μέγιστα από την πανδημία, η σύμβαση που υπέγραψε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Τουρισμό Επισιτισμό με τη Συνομοσπονδία Επιχειρήσεων Τουριστικών Καταλυμάτων, ανοίγει ομπρέλα προστασίας για χιλιάδες εργαζόμενους στον κλάδο, αναφέρει ανακοίνωση της ΓΣΕΕ.

Η νέα σύμβαση αφορά εργαζόμενους στα μη κυρία τουριστικά καταλύματα και ενοικιαζόμενα δωμάτια, έχει διάρκεια δύο έτη, κρατά σταθερούς τους μισθούς και τα επιδόματα, ενώ θεσμοθετεί το διάλειμμα φαγητού των εργαζόμενων εντός του οκταώρου. 

Η υπογραφή της νέας  σύμβασης για το συγκεκριμένο κλάδο, η οποία αφορά περίπου 73.000 εργαζόμενους σε 30.000 επιχειρήσεις, αποδεικνύει στην πράξη ότι και οι δύο πλευρές (ΠΟΕΕΤ-ΣΕΤΚΕ) θέλουν ρυθμιζόμενους τους όρους αμοιβής και εργασίας, σημειώνει. Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια και να κηρύξει υποχρεωτική τη σύμβαση. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v